Fırıncılar Ve Lokantacılar Odası Üyeleri Bir Araya Geldi

EKONOMİ 03.03.2020 - 16:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Fırıncılar Ve Lokantacılar Odası Üyeleri Bir Araya Geldi

Denizli Fırıncılar Odası ve Denizli Lokantacılar Odasının talebi üzerine, Odalarına üye olan toplu tüketim yeri işletmelerine ''Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Etiketleme ve Gıda Hijyeni'' konularında eğitim semineri düzenlendi.   Seminer Merkezefendi Kültür Merkezinde, Denizli İl Tarım Ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Merkezefendi İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.     Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından verilen seminere toplam 81 iş yeri sahibi ve çalışanı katıldı. 5996 sayılı kanun kapsamında bulunan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ve Toplu Tüketim Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.     01.01.2020 tarihinden itibaren Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin geçiş süreci tamamlanmış olup bu tarih itibariyle toplu tüketim yerlerinde; yönetmeliğin ilgili maddelerinde yer aldığı üzere gıdanın adı, alerjen bilgisinin bildirilmesi, kullanılması durumunda da alkol ve domuzdan elde edilen bileşen içerikleri hakkında tüketicilerin bilgilendirilmesi zorunlu hale geldi.  

Denizli Fırıncılar Odası ve Denizli Lokantacılar Odasının talebi üzerine, Odalarına üye olan toplu tüketim yeri işletmelerine ''Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Etiketleme ve Gıda Hijyeni'' konularında eğitim semineri düzenlendi.

 

Seminer Merkezefendi Kültür Merkezinde, Denizli İl Tarım Ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Merkezefendi İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından verilen seminere toplam 81 iş yeri sahibi ve çalışanı katıldı. 5996 sayılı kanun kapsamında bulunan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ve Toplu Tüketim Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

 

01.01.2020 tarihinden itibaren Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin geçiş süreci tamamlanmış olup bu tarih itibariyle toplu tüketim yerlerinde; yönetmeliğin ilgili maddelerinde yer aldığı üzere gıdanın adı, alerjen bilgisinin bildirilmesi, kullanılması durumunda da alkol ve domuzdan elde edilen bileşen içerikleri hakkında tüketicilerin bilgilendirilmesi zorunlu hale geldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.