Gelecek Partisi'nin kurucu listesinde Denizli'den dikkat çeken iki isim

GÜNDEM 13.12.2019 - 09:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Gelecek Partisi'nin kurucu listesinde Denizli'den dikkat çeken iki isim

AK Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni parti için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapıldı. Yeni partinin isminin "Gelecek Partisi" olacağı konuşulurken, 154 kişilik Kurucular Kurulu listesi belli oldu. Davutoğlu’nun partisinde Denizli’nin yakından tanıdığı iki isim yer aldı.   Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti kurma çalışmalarında son aşamaya geldi. Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi dün İçişleri Bakanlığı'na verildi. Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni partinin isminin "Gelecek Partisi" olacağı konuşulurken, 154 kişilik Kurucular Kurulu listesi de belli oldu.   LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER YER ALDI Listenin ilk sırasında Ahmet Davutoğlu yer aldı. Davutoğlu’nun partisinde dikkat çeken iki isim yer aldı. Biri aslen Denizlili olan eski büyükelçi Ümit Yardım ve Denizli eski İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir oldu.   Denizli Acıpayam Darıveren’li olan 58 yaşındaki diplomat Ümit Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım geçen yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği de yapmıştı. Ümit Yardım Gelecek Partisi’nin kurucular listesinde yer aldı.   Denizli’de iki dönem emniyet müdürlüğü görevine getirilen ve 20 Eylül’de emniyet müdürlüğü kararnamesi ile merkeze alanına 53 yaşındaki Mevlüt Demir, Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin kurucular listesinde yer aldı.

AK Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni parti için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapıldı. Yeni partinin isminin "Gelecek Partisi" olacağı konuşulurken, 154 kişilik Kurucular Kurulu listesi belli oldu. Davutoğlu’nun partisinde Denizli’nin yakından tanıdığı iki isim yer aldı.

 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti kurma çalışmalarında son aşamaya geldi. Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi dün İçişleri Bakanlığı'na verildi. Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni partinin isminin "Gelecek Partisi" olacağı konuşulurken, 154 kişilik Kurucular Kurulu listesi de belli oldu.

 

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER YER ALDI

Listenin ilk sırasında Ahmet Davutoğlu yer aldı. Davutoğlu’nun partisinde dikkat çeken iki isim yer aldı. Biri aslen Denizlili olan eski büyükelçi Ümit Yardım ve Denizli eski İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir oldu.

 

Denizli Acıpayam Darıveren’li olan 58 yaşındaki diplomat Ümit Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım geçen yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği de yapmıştı. Ümit Yardım Gelecek Partisi’nin kurucular listesinde yer aldı.

 

Denizli’de iki dönem emniyet müdürlüğü görevine getirilen ve 20 Eylül’de emniyet müdürlüğü kararnamesi ile merkeze alanına 53 yaşındaki Mevlüt Demir, Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin kurucular listesinde yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.