Gençler Denizli’de kuzularla buluştu

DENİZLİ 22.02.2020 - 09:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Gençler Denizli’de kuzularla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki ''Gönüllülük Alanında İşbirliği Protokolü'' kapsamında Tavas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Her Kuzuya Bir Biberona Var mısın?’ etkinliği düzenlendi.   Tavas Kızılca da düzenlenen programda İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil NAS konuyla ilgili açıklamasında “Tavas İlçemizde son 3 yılda 40 küçükbaş yetiştiricimize ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma’ projesi kapsamında 104 baş koç dağıtımı yapıldı, Halk Elinde Islah Projesi kapsamında ise 7 küçükbaş yetiştiricisinde 1200 baş Karya ırkı anaç koyun yetiştiriciliği yapılmaktadır.” dedi.     Etkinliğe Tavas Zeybekler Anadolu lisesinden 30, Tavas Gazi İlköğretim Okulundan 15 ve Kızılca İlköğretim okulundan 15 olmak üzere 60 genç gönüllü öğrenci katılım sağladı. Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak ve onların tarım ve hayvancılıkla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla genç gönüllülerle kuzular buluşturuldu.      Genç gönüllülere Karya ırkı koyunun özellikleri, kuzu bakım besleme hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gençler Kuzulara biberonla süt vererek kuzuların anneleriyle kavuşma anını ilgiyle izledi. Gönüllü Gençlere ''Gönüllülük Alanında İşbirliği Protokolü'' kapsamında katılım belgeleri verildi.        

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki ''Gönüllülük Alanında İşbirliği Protokolü'' kapsamında Tavas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Her Kuzuya Bir Biberona Var mısın?’ etkinliği düzenlendi.

 

Tavas Kızılca da düzenlenen programda İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil NAS konuyla ilgili açıklamasında “Tavas İlçemizde son 3 yılda 40 küçükbaş yetiştiricimize ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma’ projesi kapsamında 104 baş koç dağıtımı yapıldı, Halk Elinde Islah Projesi kapsamında ise 7 küçükbaş yetiştiricisinde 1200 baş Karya ırkı anaç koyun yetiştiriciliği yapılmaktadır.” dedi.

 

 

Etkinliğe Tavas Zeybekler Anadolu lisesinden 30, Tavas Gazi İlköğretim Okulundan 15 ve Kızılca İlköğretim okulundan 15 olmak üzere 60 genç gönüllü öğrenci katılım sağladı. Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak ve onların tarım ve hayvancılıkla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla genç gönüllülerle kuzular buluşturuldu.

 

 

 Genç gönüllülere Karya ırkı koyunun özellikleri, kuzu bakım besleme hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gençler Kuzulara biberonla süt vererek kuzuların anneleriyle kavuşma anını ilgiyle izledi. Gönüllü Gençlere ''Gönüllülük Alanında İşbirliği Protokolü'' kapsamında katılım belgeleri verildi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.