Hüseyin Çiloğlu; “Jeotermal Değil Yanlış Bilgi Zarar Veriyor”

GÜNDEM 01.09.2020 - 15:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Hüseyin Çiloğlu; “Jeotermal Değil Yanlış Bilgi Zarar Veriyor”

Amadeus Resources Enerji Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, "Doğru projelerle kullanılan jeotermal enerji, sağlığa ve çevreye zarar vermeyen temiz ve güvenilir enerji kaynaklarından biri. Kulaktan dolma ve doğruluğu araştırılmayan bilgiler maalesef sadece ülkemize zarar verir. Bu nedenle özellikel Ege Bölgesi'nin son derece zengin olduğu jotermal enerji hakkında doğru bilgi edinmek önemli." dedi.   "TÜRKİYE ALTIN FIRSAT YAKALADI"   Türkiye'nin kaynaklarıyla altın bir fırsat yakaladığını söyleyen Çiloğlu, "Yenilenebilir temiz enerji olarak tanımlanan rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynaklarına sahip ülkelerin enerji üretiminde fosil yakıta olan bağımlılıkları her geçen gün azalıyor. Otoritelere göre Türkiye, zengin yenilenebilir enerji kaynakları ile 'altın bir fırsat' yakalamış durumda. Büyük bir potansiyele sahip olan ülkemiz, bu üç temiz enerji kaynağına hızlıca yatırım yaparak, enerjideki dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor." dedi.   "POTANSİYELİ VERİMLİ KULLANMALIYIZ"   Türkiye’de özellikle jeotermal kaynakların yüzde 80'ine yakınının bulunduğu Ege Bölgesi’nde potansiyelin verimli kullanılması gerektiğinin altını çizen Amadeus Resources Enerji Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, fosil yakıtlardan enerji üretiminin, soluduğumuz havadan, iklim değişikliğine kadar pek çok olumsuz faktöre yol açtığına vurgu yaptı.   "JEOTERMAL DEĞİL YANLIŞ BİLGİ ZARAR VERİYOR"   Ege Bölgesi'nde bolca bulunan jeotermal kaynakların gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde çevre dostu enerji kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Çiloğlu, "Yerli ve yenilenebilir bir enerji olan jeotermal enerji, aynı zamanda üretilen birim elektrik enerjisi başına çevreye ve sağlığa en az zarar veren enerji türleri arasında yer alıyor. Ancak jeotermal enerji ile ilgili de çok sayıda doğru bilinen yanlış bulunuyor. Kulaktan dolma ve kim tarafından üretildiği bilinmeyen bilgilere kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Bu yanlışların önüne geçmek için bilimsel makaleleri referans almak şart." diye konuştu.

Amadeus Resources Enerji Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, "Doğru projelerle kullanılan jeotermal enerji, sağlığa ve çevreye zarar vermeyen temiz ve güvenilir enerji kaynaklarından biri. Kulaktan dolma ve doğruluğu araştırılmayan bilgiler maalesef sadece ülkemize zarar verir. Bu nedenle özellikel Ege Bölgesi'nin son derece zengin olduğu jotermal enerji hakkında doğru bilgi edinmek önemli." dedi.

 

"TÜRKİYE ALTIN FIRSAT YAKALADI"

 

Türkiye'nin kaynaklarıyla altın bir fırsat yakaladığını söyleyen Çiloğlu, "Yenilenebilir temiz enerji olarak tanımlanan rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynaklarına sahip ülkelerin enerji üretiminde fosil yakıta olan bağımlılıkları her geçen gün azalıyor. Otoritelere göre Türkiye, zengin yenilenebilir enerji kaynakları ile 'altın bir fırsat' yakalamış durumda. Büyük bir potansiyele sahip olan ülkemiz, bu üç temiz enerji kaynağına hızlıca yatırım yaparak, enerjideki dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor." dedi.

 

"POTANSİYELİ VERİMLİ KULLANMALIYIZ"

 

Türkiye’de özellikle jeotermal kaynakların yüzde 80'ine yakınının bulunduğu Ege Bölgesi’nde potansiyelin verimli kullanılması gerektiğinin altını çizen Amadeus Resources Enerji Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, fosil yakıtlardan enerji üretiminin, soluduğumuz havadan, iklim değişikliğine kadar pek çok olumsuz faktöre yol açtığına vurgu yaptı.

 

"JEOTERMAL DEĞİL YANLIŞ BİLGİ ZARAR VERİYOR"

 

Ege Bölgesi'nde bolca bulunan jeotermal kaynakların gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde çevre dostu enerji kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Çiloğlu, "Yerli ve yenilenebilir bir enerji olan jeotermal enerji, aynı zamanda üretilen birim elektrik enerjisi başına çevreye ve sağlığa en az zarar veren enerji türleri arasında yer alıyor. Ancak jeotermal enerji ile ilgili de çok sayıda doğru bilinen yanlış bulunuyor. Kulaktan dolma ve kim tarafından üretildiği bilinmeyen bilgilere kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Bu yanlışların önüne geçmek için bilimsel makaleleri referans almak şart." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.