İl Spor Merkezleri Açılıyor

SPOR 23.08.2020 - 13:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İl Spor Merkezleri Açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Kovid-19 salgını nedeniyle kapalı olan il spor merkezleri ve engelli spor merkezlerinin 17 Ağustos itibarıyla açılacağını bildirmesinin ardından, Denizli’de de kurslar için kayıtlara start verildi. 23 branşta ücretsiz olacak kurslar tedbirler çerçevesinde gerçekleşecek.   Yaz tatiliyle birlikte her yıl kapılarını açan İl Spor Merkezleri, bu sene Covid-19 salgını dolayısıyla başlayamamıştı. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun, koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan il spor merkezleri ve engelli spor merkezlerinin 17 Ağustos itibarıyla açılacağını bildirmesinin ardından kayıtlar ile ilgili süreç başladı.   ANTRENÖRLER KAYIT MASALARINDA OLACAK Mart ayından bu yana spordan uzak kalan gençler için sınırlı sayıda kontenjanla kapılarını açacak yaz okulları için Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörleri toplantıda buluştu. Bakanlıktan yayınlanan genelge ve önlemler çerçevesinde hazırlanılan kurslarla ilgili antrenörler bilgilendirildi. Başvurular denizli.gsb.gov.tr adresinden online yapılabileceği gibi, şehrin farklı noktalarında ki kayıt masalarından, ayrıca Vali Recep Yazıcıoğlu ve Hasan Güngör Spor Salonları ile Gençlik Merkezinden de yapılabilecek.     ENGELLİLER İÇİNDE KURSLAR VAR Binlerce kişiyi ilgilendiren İl Spor Merkezleri için engelli bireylerin spor okullarına katılmalarına yönelik de çalışmalar yapılıyor. Basketboldan güreşe, karateden tenise kadar 10 branşta engelli bireylerin katılabileceği kurslar düzenlenecek. Kurslarda konusunda uzman antrenörlerin görev yapacağı bildirildi.     İBANOĞLU “TEDBİRLERİ BIRAKMADAN SPOR YAPMALI, HAREKET ETMELİYİZ”   Pandemi süreci başından beri özellikle okul çağındaki çocukların ve 65 yaş üstü kişilerin hareketten uzak kaldıklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, maske, mesafe ve hijyen tedbirleri başta olmak üzere alınan önlemleri uygulayarak, antrenörlerden yeniden hareketli, spor yapan bir toplum oluşması yolunda çalışmalarını istedi. Denizli’de bulunan spor tesislerinin, sadece profesyonellere değil tüm halkımıza açık olduğunu dile getiren İbanoğlu, bu salgın sürecini atlattığımızda 7 gün 24 saat usulüne göre tesislerin açık olacağını,  her yaştan kişinin spor yapmasını dilediklerini sözlerine ekledi. Engelli bireylere de çağrıda bulunan İbanoğlu, engel türü ve derecesi ne olursa olsun, hareket etme, egzersiz yapma ve sportif faaliyetlere katılma isteği olan kişileri kurslara davet etti.  

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Kovid-19 salgını nedeniyle kapalı olan il spor merkezleri ve engelli spor merkezlerinin 17 Ağustos itibarıyla açılacağını bildirmesinin ardından, Denizli’de de kurslar için kayıtlara start verildi. 23 branşta ücretsiz olacak kurslar tedbirler çerçevesinde gerçekleşecek.

 

Yaz tatiliyle birlikte her yıl kapılarını açan İl Spor Merkezleri, bu sene Covid-19 salgını dolayısıyla başlayamamıştı. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun, koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan il spor merkezleri ve engelli spor merkezlerinin 17 Ağustos itibarıyla açılacağını bildirmesinin ardından kayıtlar ile ilgili süreç başladı.

 

ANTRENÖRLER KAYIT MASALARINDA OLACAK

Mart ayından bu yana spordan uzak kalan gençler için sınırlı sayıda kontenjanla kapılarını açacak yaz okulları için Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörleri toplantıda buluştu. Bakanlıktan yayınlanan genelge ve önlemler çerçevesinde hazırlanılan kurslarla ilgili antrenörler bilgilendirildi. Başvurular denizli.gsb.gov.tr adresinden online yapılabileceği gibi, şehrin farklı noktalarında ki kayıt masalarından, ayrıca Vali Recep Yazıcıoğlu ve Hasan Güngör Spor Salonları ile Gençlik Merkezinden de yapılabilecek.

 

 

ENGELLİLER İÇİNDE KURSLAR VAR

Binlerce kişiyi ilgilendiren İl Spor Merkezleri için engelli bireylerin spor okullarına katılmalarına yönelik de çalışmalar yapılıyor. Basketboldan güreşe, karateden tenise kadar 10 branşta engelli bireylerin katılabileceği kurslar düzenlenecek. Kurslarda konusunda uzman antrenörlerin görev yapacağı bildirildi.

 

 

İBANOĞLU “TEDBİRLERİ BIRAKMADAN SPOR YAPMALI, HAREKET ETMELİYİZ”

 

Pandemi süreci başından beri özellikle okul çağındaki çocukların ve 65 yaş üstü kişilerin hareketten uzak kaldıklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, maske, mesafe ve hijyen tedbirleri başta olmak üzere alınan önlemleri uygulayarak, antrenörlerden yeniden hareketli, spor yapan bir toplum oluşması yolunda çalışmalarını istedi. Denizli’de bulunan spor tesislerinin, sadece profesyonellere değil tüm halkımıza açık olduğunu dile getiren İbanoğlu, bu salgın sürecini atlattığımızda 7 gün 24 saat usulüne göre tesislerin açık olacağını,  her yaştan kişinin spor yapmasını dilediklerini sözlerine ekledi. Engelli bireylere de çağrıda bulunan İbanoğlu, engel türü ve derecesi ne olursa olsun, hareket etme, egzersiz yapma ve sportif faaliyetlere katılma isteği olan kişileri kurslara davet etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.