İspanya Golden Visa Programına Yatırımlar Artıyor

YAŞAM 07.04.2019 - 13:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İspanya Golden Visa Programına Yatırımlar Artıyor

İspanya Golden Visa Programı ile minimum 500.000 euro yatırım miktarı ile yatırımcılar kalıcı oturma izni elde edebiliyorlar.

İspanya’nın ekonomisinin toparlanması ile birlikte İspanya Golden Visa Programları da daha güçlenmeye başladı. Özellikle Resmi verilerin gösterdiğine göre İspanya ekonomisinde 2008’deki krizden bu yana yaşanan zorluklar aşılmaya başlandı. Bunda önemli bir katkı tabi ki emlak sektörünün. Emlak sektöründe fiyatlar hala birçok şehirde yüksek bir seviyeye ulaşmasa bile, mevcuttaki işlem sayısının artışı ve fiyatların yukarı yöndeki trendi, İspanya ekonomisinde olumlu bir etki yaratıyor.   Sayılara bakmamız gerekirse emlak adına satış ve kiralama sayılarının toplamı 2017 yılında 465.000 civarındaydı. Bu sayı şu demek: 2008’den beri görülen en yüksek seviye. Bu rakam, 2008’den beri gelinen en yüksek seviye olmanın yanı sıra, bir önceki yıldan da 15 artış göstermiş durumda.   2008’deki kriz sonrası yatırımcıların emlaklarını elden çıkarmaları ile başlayan fiyat düşüşü kendini ancak 2014’te toplayabildi.  2014’te görülen yükseliş ise o yıldan bugüne devam etmekte.   Moodys’deki bir açıklamanın söylediğine göre önümüzdeki durumun iki sebebi var bunlar: İspanya’nın kendini düzeltme yolunda emin adımlarla giden ekonomisi ve de düşen işsizlik oranının verdiği güven.   2013’te yürürlüğe giren İspanya Golden Visa Programı’na yatırımcıların ilgisi her geçen yıl daha da artmakta. İspanya Golden Visa Programı kapsamında asgari 500.000 euroluk gayrimenkul yatırımı sonucunda yatırımcılar kalıcı oturma izni elde ediyorlar.   Yatırımların yaklaşık olarak yüzde 13’lük bir kısmı İngiltere ve Fransa’dan yatırımcılar tarafından yapılmış. Elbette ki bu gibi yabancı merkezli yatırımlar özellikle turistik bölgelerde yoğunlaşıyor. Örneğin Kanarya Adaları gibi.   Yatırım ajansı olan TheGetProperties’in açıklamasına göre Madrid, İspanya pazarı adına çok hayati bir önem taşıyor.  Aynı açıklamada verilen sayılara göre Madrid’deki satışların oranı 2017’de yüzde 92 artmış ve emlak yüzde 311 oranında değer kazanmış.   Yine TheGetProperties’in yöneticilerinden Charles Taylor Harris’in yaptığı açıklamalara göre Madrid’de yeni inşa edilen yatırım projeleri çok başarılı ve yükselişte. Bu yüzden de yeni kan arayan yatırımcıların gözü de Madrid’in üzerinde.   Kaynak: https://getgoldenvisa.com
İspanya Golden Visa Programı ile minimum 500.000 euro yatırım miktarı ile yatırımcılar kalıcı oturma izni elde edebiliyorlar.

İspanya’nın ekonomisinin toparlanması ile birlikte İspanya Golden Visa Programları da daha güçlenmeye başladı. Özellikle Resmi verilerin gösterdiğine göre İspanya ekonomisinde 2008’deki krizden bu yana yaşanan zorluklar aşılmaya başlandı. Bunda önemli bir katkı tabi ki emlak sektörünün. Emlak sektöründe fiyatlar hala birçok şehirde yüksek bir seviyeye ulaşmasa bile, mevcuttaki işlem sayısının artışı ve fiyatların yukarı yöndeki trendi, İspanya ekonomisinde olumlu bir etki yaratıyor.

 

Sayılara bakmamız gerekirse emlak adına satış ve kiralama sayılarının toplamı 2017 yılında 465.000 civarındaydı. Bu sayı şu demek: 2008’den beri görülen en yüksek seviye. Bu rakam, 2008’den beri gelinen en yüksek seviye olmanın yanı sıra, bir önceki yıldan da 15 artış göstermiş durumda.

 

2008’deki kriz sonrası yatırımcıların emlaklarını elden çıkarmaları ile başlayan fiyat düşüşü kendini ancak 2014’te toplayabildi.  2014’te görülen yükseliş ise o yıldan bugüne devam etmekte.

 

Moodys’deki bir açıklamanın söylediğine göre önümüzdeki durumun iki sebebi var bunlar: İspanya’nın kendini düzeltme yolunda emin adımlarla giden ekonomisi ve de düşen işsizlik oranının verdiği güven.

 

2013’te yürürlüğe giren İspanya Golden Visa Programı’na yatırımcıların ilgisi her geçen yıl daha da artmakta. İspanya Golden Visa Programı kapsamında asgari 500.000 euroluk gayrimenkul yatırımı sonucunda yatırımcılar kalıcı oturma izni elde ediyorlar.

 

Yatırımların yaklaşık olarak yüzde 13’lük bir kısmı İngiltere ve Fransa’dan yatırımcılar tarafından yapılmış. Elbette ki bu gibi yabancı merkezli yatırımlar özellikle turistik bölgelerde yoğunlaşıyor. Örneğin Kanarya Adaları gibi.

 

Yatırım ajansı olan TheGetProperties’in açıklamasına göre Madrid, İspanya pazarı adına çok hayati bir önem taşıyor.  Aynı açıklamada verilen sayılara göre Madrid’deki satışların oranı 2017’de yüzde 92 artmış ve emlak yüzde 311 oranında değer kazanmış.

 

Yine TheGetProperties’in yöneticilerinden Charles Taylor Harris’in yaptığı açıklamalara göre Madrid’de yeni inşa edilen yatırım projeleri çok başarılı ve yükselişte. Bu yüzden de yeni kan arayan yatırımcıların gözü de Madrid’in üzerinde.

 

Kaynak: https://getgoldenvisa.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.