“İstanbul’da Bahçe ve Çiçek Sergisi” Sanatseverlerin Ziyaretine Açıldı

SANAT 15.01.2019 - 10:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

“İstanbul’da Bahçe ve Çiçek Sergisi” Sanatseverlerin Ziyaretine Açıldı

Pamukkale Üniversitesi tarafından, Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nce düzenlenen “İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Pamukkale Üniversitesi tarafından, Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nce düzenlenen“İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.   Serginin açılışına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Şenay,Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Fotoğraf Arşivi ve Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.   Serginin açılışında konuşan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, “Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz sergimizin sanatseverlerle buluşmasında, başta Pamukkale Üniversitesi yöneticileri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Sergimizi ilk olarak ‘İstanbul 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ etkinlikleri kapsamında sergiledik. Çok ilgi gördüğü için gezici hale getirdik ve Türkiye turuna çıkardık. 30 civarı eserle başlayan sergimiz, konunun zenginliği itibariyle 153 esere ulaştı. Denizli’den sonra Konya’ya daha sonrada Çin’in başkenti Pekin’de sergimizi açacağız.  Sergimizin konusunu genel olarak İstanbul’un Fethi’nden, 18.yy ortalarına kadar geçen süreçte Osmanlı kültür ve yaşantısında doğaya, bahçeye, çiçeğe verilen önem oluşturuyor. Sergimiz salt görsellerden oluşmuyor. Görselleri destekleyici metinlerde var. Dolayısıyla sergimizi anlatırken kendi kendini anlatan sergi ifadesini kullanıyoruz. Sergimizi ziyaret eden konuklar görseller ile metinleri birleştirdiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklar. Tüm Denizli halkını sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz.” şeklinde konuştu. “İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi 31 Ocak 2019 tarihine kadar Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.  

Pamukkale Üniversitesi tarafından, Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nce düzenlenen “İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.


Pamukkale Üniversitesi tarafından, Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nce düzenlenen“İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

 


Serginin açılışına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Şenay,Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Fotoğraf Arşivi ve Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  
Serginin açılışında konuşan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, “Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz sergimizin sanatseverlerle buluşmasında, başta Pamukkale Üniversitesi yöneticileri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Sergimizi ilk olarak ‘İstanbul 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ etkinlikleri kapsamında sergiledik. Çok ilgi gördüğü için gezici hale getirdik ve Türkiye turuna çıkardık. 30 civarı eserle başlayan sergimiz, konunun zenginliği itibariyle 153 esere ulaştı. Denizli’den sonra Konya’ya daha sonrada Çin’in başkenti Pekin’de sergimizi açacağız.  Sergimizin konusunu genel olarak İstanbul’un Fethi’nden, 18.yy ortalarına kadar geçen süreçte Osmanlı kültür ve yaşantısında doğaya, bahçeye, çiçeğe verilen önem oluşturuyor. Sergimiz salt görsellerden oluşmuyor. Görselleri destekleyici metinlerde var. Dolayısıyla sergimizi anlatırken kendi kendini anlatan sergi ifadesini kullanıyoruz. Sergimizi ziyaret eden konuklar görseller ile metinleri birleştirdiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklar. Tüm Denizli halkını sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.


“İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi 31 Ocak 2019 tarihine kadar Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.