İstanbul seçimini yapıyor! Denizlili 28 bin seçmen seçimde oy kullanacak

GÜNDEM 23.06.2019 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İstanbul seçimini yapıyor! Denizlili 28 bin seçmen seçimde oy kullanacak

Denizlili 28 bin seçmeninde oy kullanacağı 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy verme işlemi 08.00 itibariyle başladı. Toplam 10 milyon 560 bin 963 seçmen 17.00'ye kadar oyunu kullanabilecek.   31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından YSK'nın 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. İstanbul'da oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.   DENİZLİLİ 28 BİN SEÇMEN OY KULLANACAK İkameti İstanbul'da olan Denizlili 28 bin seçmenin İstanbul seçimlerinde oy kullanacağı seçimler için , AK Parti ve CHP Denizli İl Teşkilatları günler öncesinden başlattıkları çalışmalarla İstanbul dışında olan ve  Denizli’de bulunan aynı zamanda iş ve tatil için gelen seçmenlerin nakli konusunda yardımcı oldular. Seçimlerde oy kullanma ortalamasının yükselmesi adına yapılan bu çalışmanın yanı sıra her iki partiden bir çok yönetici ve partili destek amaçlı İstanbul’a demir attı.   SANDIK GÖREVLİLERİ YEMİN ETTİ Oy kullanma işlemi başlamadan önce sandık görevlileri hazırlıklarını tamamlayarak sandık yemini ettiler. Görevliler sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.   OY VERME İŞLEMİ SAAT 08.00 İTİBARİYLE BAŞLADI 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 342 sandıkta oy kullanacak. 31 Mart'ta kesinleşmiş sandık seçmen listeleri kullanılıyor. İstanbul'da saat 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek.   Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler, oylarını kullanmış olsa bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak.

Denizlili 28 bin seçmeninde oy kullanacağı 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy verme işlemi 08.00 itibariyle başladı. Toplam 10 milyon 560 bin 963 seçmen 17.00'ye kadar oyunu kullanabilecek.

 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından YSK'nın 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. İstanbul'da oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.

 

DENİZLİLİ 28 BİN SEÇMEN OY KULLANACAK

İkameti İstanbul'da olan Denizlili 28 bin seçmenin İstanbul seçimlerinde oy kullanacağı seçimler için , AK Parti ve CHP Denizli İl Teşkilatları günler öncesinden başlattıkları çalışmalarla İstanbul dışında olan ve  Denizli’de bulunan aynı zamanda iş ve tatil için gelen seçmenlerin nakli konusunda yardımcı oldular. Seçimlerde oy kullanma ortalamasının yükselmesi adına yapılan bu çalışmanın yanı sıra her iki partiden bir çok yönetici ve partili destek amaçlı İstanbul’a demir attı.

 

SANDIK GÖREVLİLERİ YEMİN ETTİ

Oy kullanma işlemi başlamadan önce sandık görevlileri hazırlıklarını tamamlayarak sandık yemini ettiler. Görevliler sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.

 

OY VERME İŞLEMİ SAAT 08.00 İTİBARİYLE BAŞLADI

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 342 sandıkta oy kullanacak. 31 Mart'ta kesinleşmiş sandık seçmen listeleri kullanılıyor. İstanbul'da saat 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek.

 

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler, oylarını kullanmış olsa bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.