İtfaiye'den ortaokul 5. Sınıflara temel yangın eğitimi

EĞİTİM 13.12.2019 - 10:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İtfaiye'den ortaokul 5. Sınıflara temel yangın eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından Denizli’de 15 okulda toplam 10 bin öğrenciye temel yangın ve güvenli yaşam eğitimi verildi.   Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Denizli'de Ortaokul 5. sınıflara temel yangın ve güvenli yaşam eğitimi veriliyor. Denizli’de gelecek nesillerin yangın, doğal afetler ve acil durumlar konusunda bilgi sahibi olması amacıyla  Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından okullarda başlatılan eğitim çalışmaları devam ediyor. Belirlenen programlar dahilinde okullarda eğitim çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi ekipleri, kent genelinde 15 okulda toplam 10 bin öğrenciye yangın ve güvenli yaşam eğitimi verdi.     Eğitimlerde ilk olarak öğrencilere yangın çeşitleri ve müdahaleleri düzenlenen seminerler ile anlatıldı. Seminerlerde doğal afetler ve bu durumlarda yapılacak konularda öğrencilere aktarıldı. Seminerlerin ardından okullarda yapılan tatbikatlar ile de uygulamalı olarak öğrencilere bilgi verildi. Tatbikatlarda kontrollü şekilde yakılan alevler verilen eğitimler doğrultusunda öğrenciler tarafından söndürüldü.      

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından Denizli’de 15 okulda toplam 10 bin öğrenciye temel yangın ve güvenli yaşam eğitimi verildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Denizli'de Ortaokul 5. sınıflara temel yangın ve güvenli yaşam eğitimi veriliyor. Denizli’de gelecek nesillerin yangın, doğal afetler ve acil durumlar konusunda bilgi sahibi olması amacıyla  Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından okullarda başlatılan eğitim çalışmaları devam ediyor. Belirlenen programlar dahilinde okullarda eğitim çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi ekipleri, kent genelinde 15 okulda toplam 10 bin öğrenciye yangın ve güvenli yaşam eğitimi verdi.

 

 

Eğitimlerde ilk olarak öğrencilere yangın çeşitleri ve müdahaleleri düzenlenen seminerler ile anlatıldı. Seminerlerde doğal afetler ve bu durumlarda yapılacak konularda öğrencilere aktarıldı. Seminerlerin ardından okullarda yapılan tatbikatlar ile de uygulamalı olarak öğrencilere bilgi verildi. Tatbikatlarda kontrollü şekilde yakılan alevler verilen eğitimler doğrultusunda öğrenciler tarafından söndürüldü.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.