Jandarma’dan Motosikletlere Yönelik Özel Denetim

ASAYİŞ 03.09.2020 - 10:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Jandarma’dan Motosikletlere Yönelik Özel Denetim

Denizli İl Jandarma Komutanlığı trafik ve asayiş timleri tarafından dün motorlubisiklet ve motosiklet kullanan sürücülere yönelik özel denetimlerde 26 sürücü hakkında idari para cezası uygulanırken 12 motosiklet ise trafikten men edildi.   İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, il genelinde  2 Eylül 2020 tarihinde yapılan trafik denetimlerinde motorlubisiklet ve motosiklet kullanan sürücülerin özellikle kask kullanıp kullanmadıkları kontrol edildi. Ayrıca motosikletlerin tescilinin/plakasının bulunup bulunmadığı, muayenesi, sigortası ve ışık donanımı, sürücülerin sürücü belgesinin olup olmadığı kontrol edilerek, eksikliği tespit edilen 26 sürücü hakkında idari para cezası uygulanarak, 12 motosiklet trafikten men edildi.     8 AY İÇİNDE 81 MOTOSİKLET KAZASI Denetimlerde sürücülere, il genelinde 2020 yılı içerisinde bu zamana kadar 81 motosikletin kazaya karıştığı, kazaya karışan 2 sürücünün hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybeden iki sürücünün de kaskının bulunmadığı, standartlara uygun kask kullanımının ölüm ve ciddi şekilde yaralanmaları 45 oranında azalttığı ifade edildi. Özellikle küçük yaşta çocukların ile sürücü belgesi olmayan şahısların bu araçları kullanmalarının sakıncaları anlatılarak genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.     IŞIK DONANIMI EKSİKLİĞİ KAZAYA NEDEN OLUYOR Bu araçlarda bulunan sürücü ve yolcuların gece şartlarında görünürlüğünün önemini de anlatan Jandarma ekipleri, motosikletlere arkadan çarpma şeklinde meydana gelen kazaların ışık donanımı arızasından kaynaklandığı hususlarında uyarılarda bulundu.     PLAKASIZ MOTOSİKLETLER DAHA KOLAY ÇALINIYOR Ayrıca ekipler sürücüleri, tescil edilmemiş plakası bulunmayan motosikletlerin çalınmasının, çalıntı olarak alınıp/satılmasının, her türlü suç işlenmesinde kullanılmasının daha kolay olduğunu anlattı. Vatandaşların bu hususta daha hassas davranmaları gerektiği hususunda uyarı yapıldı.   Jandarma Komutanlığı, kazaların ve bu kazalardaki can kayıplarının en aza indirilmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.  

Denizli İl Jandarma Komutanlığı trafik ve asayiş timleri tarafından dün motorlubisiklet ve motosiklet kullanan sürücülere yönelik özel denetimlerde 26 sürücü hakkında idari para cezası uygulanırken 12 motosiklet ise trafikten men edildi.

 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, il genelinde  2 Eylül 2020 tarihinde yapılan trafik denetimlerinde motorlubisiklet ve motosiklet kullanan sürücülerin özellikle kask kullanıp kullanmadıkları kontrol edildi. Ayrıca motosikletlerin tescilinin/plakasının bulunup bulunmadığı, muayenesi, sigortası ve ışık donanımı, sürücülerin sürücü belgesinin olup olmadığı kontrol edilerek, eksikliği tespit edilen 26 sürücü hakkında idari para cezası uygulanarak, 12 motosiklet trafikten men edildi.

 

 

8 AY İÇİNDE 81 MOTOSİKLET KAZASI

Denetimlerde sürücülere, il genelinde 2020 yılı içerisinde bu zamana kadar 81 motosikletin kazaya karıştığı, kazaya karışan 2 sürücünün hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybeden iki sürücünün de kaskının bulunmadığı, standartlara uygun kask kullanımının ölüm ve ciddi şekilde yaralanmaları 45 oranında azalttığı ifade edildi. Özellikle küçük yaşta çocukların ile sürücü belgesi olmayan şahısların bu araçları kullanmalarının sakıncaları anlatılarak genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

 

IŞIK DONANIMI EKSİKLİĞİ KAZAYA NEDEN OLUYOR

Bu araçlarda bulunan sürücü ve yolcuların gece şartlarında görünürlüğünün önemini de anlatan Jandarma ekipleri, motosikletlere arkadan çarpma şeklinde meydana gelen kazaların ışık donanımı arızasından kaynaklandığı hususlarında uyarılarda bulundu.

 

 

PLAKASIZ MOTOSİKLETLER DAHA KOLAY ÇALINIYOR

Ayrıca ekipler sürücüleri, tescil edilmemiş plakası bulunmayan motosikletlerin çalınmasının, çalıntı olarak alınıp/satılmasının, her türlü suç işlenmesinde kullanılmasının daha kolay olduğunu anlattı. Vatandaşların bu hususta daha hassas davranmaları gerektiği hususunda uyarı yapıldı.

 

Jandarma Komutanlığı, kazaların ve bu kazalardaki can kayıplarının en aza indirilmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.