Jandarma’dan “Yaya Geçidi Nöbeti” Etkinliği

GÜNDEM 04.10.2019 - 09:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Jandarma’dan “Yaya Geçidi Nöbeti” Etkinliği

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Yaya güvenliğini sağlamak üzere, Jandarma sorumluluk bilgesinde okul ve yaya geçitlerinde, öğrenci ve vatandaşların katıldığı  “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenledi.   İçişleri Bakanlığınca, 2019 yılı“Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmiş ve Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan değişiklik ile sürücülere “Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile okul ve yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen yayalara ilk geçiş hakkını verme” yükümlülüğü getirilmiştir.   Yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin tüm unsurlarının konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda, 02.10.2019 günü 13.00-15.00 saatleri arasında İl J.K.lığı tarafından sorumluluk bölgesinde okul ve yaya geçitlerinde, öğrenci ve vatandaşlarımızın katıldığı  “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği yapılmıştır.     Kurum amirlerinin bizzat katıldığı, Pamukkale Irlıganlı Çok Programlı Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Sarayköy Tosunlar İlk Öğretim Okulu bölgesindeki etkinliklere İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Uğur Çağlar katılmıştır.   Irlıganlı Çok Programlı Lisesi önünde icra edilen etkinliklere katılan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz tarafından yaya geçitlerinde duran araç sürücülerine hazırlanan broşürler dağıtılarak, yayalara geçiş önceliğinin verilmesinin önemi hususunda kısa bilgilendirme yapılmıştır.     Uygulamaya katılan öğrenci ve vatandaşlara bilgiler veren Jandarma Albay Metin Düz, 2018 yılında kaza yerinde ve hastanelerde toplam 1.487 yayanın hayatını kaybettiğini, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının 17’sinin yayaya çarpma şeklinde meydana geldiğini, toplam ölümlerin 22,3’ünü yayaların oluşturduğunu belirtmiştir.   Genel olarak yaşanan trafik kazalarının azaltılmasına, yayaların korunmasına yönelik yürütülen etkinliklerin yanı sıra denetim faaliyetlerinin de aralıksız sürdürüleceği, bu maksatla her kolluk personeline görevleri esnasında ve dışında, resmi veya sivil olarak, Polis-Jandarma sorumluluk alanı gözetilmeksizin “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” düzenleme yetkisi verildiği, sürücülerin herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmaması için daha dikkatli olması gerektiği belirtilmiştir.  

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Yaya güvenliğini sağlamak üzere, Jandarma sorumluluk bilgesinde okul ve yaya geçitlerinde, öğrenci ve vatandaşların katıldığı  “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenledi.

 

İçişleri Bakanlığınca, 2019 yılı“Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmiş ve Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan değişiklik ile sürücülere “Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile okul ve yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen yayalara ilk geçiş hakkını verme” yükümlülüğü getirilmiştir.

 

Yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin tüm unsurlarının konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda, 02.10.2019 günü 13.00-15.00 saatleri arasında İl J.K.lığı tarafından sorumluluk bölgesinde okul ve yaya geçitlerinde, öğrenci ve vatandaşlarımızın katıldığı  “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği yapılmıştır.

 

 

Kurum amirlerinin bizzat katıldığı, Pamukkale Irlıganlı Çok Programlı Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Sarayköy Tosunlar İlk Öğretim Okulu bölgesindeki etkinliklere İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Uğur Çağlar katılmıştır.

 

Irlıganlı Çok Programlı Lisesi önünde icra edilen etkinliklere katılan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz tarafından yaya geçitlerinde duran araç sürücülerine hazırlanan broşürler dağıtılarak, yayalara geçiş önceliğinin verilmesinin önemi hususunda kısa bilgilendirme yapılmıştır.

 

 

Uygulamaya katılan öğrenci ve vatandaşlara bilgiler veren Jandarma Albay Metin Düz, 2018 yılında kaza yerinde ve hastanelerde toplam 1.487 yayanın hayatını kaybettiğini, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının 17’sinin yayaya çarpma şeklinde meydana geldiğini, toplam ölümlerin 22,3’ünü yayaların oluşturduğunu belirtmiştir.

 

Genel olarak yaşanan trafik kazalarının azaltılmasına, yayaların korunmasına yönelik yürütülen etkinliklerin yanı sıra denetim faaliyetlerinin de aralıksız sürdürüleceği, bu maksatla her kolluk personeline görevleri esnasında ve dışında, resmi veya sivil olarak, Polis-Jandarma sorumluluk alanı gözetilmeksizin “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” düzenleme yetkisi verildiği, sürücülerin herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmaması için daha dikkatli olması gerektiği belirtilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.