Jandarma trafik dedektifleri yetiştiriyor...

YAŞAM 20.12.2018 - 09:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Jandarma trafik dedektifleri yetiştiriyor...

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından, Jandarma sorumluluk alanındaki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak, OPET ile J.Gn.K.lığı işliğinde yürütülen “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında seminerler icra ediliyor.               Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında yılda ortalama 7.500 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 300.000 vatandaşımızın ise yaralandığını bildiren yetkililer, trafik kazalarının en aza indirgenebilmesinin, sorunun kalıcı olarak çözülmesinin yolunun eğitiminden geçtiğini vurguladı.                 Eğitimlerde, özellikle kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılabilmesi için emniyet kemerinin ve hız kurallarına uymanın önemi üzerinde duruluyor. Yapılan araştırmaların emniyet kemeri takmanın ölümleri 45, yaralanmaları 55 oranında azalttığını ortaya çıkardığını bildiren yetkililer, bu hususun öneminin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için, emniyet kemeri takılmış, özel olarak yaptırılan sandalye üzerine oturtulan öğrencinin öne doğru ittirilmesiyle nasıl savrulduğunu ve emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak gösterip anlatıyor.                 Bu proje kapsamında, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Denizli Valiliğinden alınan “Olur” doğrultusunda il genelinde (86) okulda eğitim verilmesi planlandı. Yapılan eğitimlerde öğrencilere “Trafik andı” yaptırılarak, “Trafik Dedektifi” kimlik kartı ve eğitici broşürler dağıtılıyor. Proje ile trafiğin hayatımızdaki öneminin öğrencilere benimsetilmesi, kurallara uyma alışkanlığı kazandırılması, öğrencilerin ailelerinden başlamak üzere trafik kurallarına uymanın önemini çevresindekilere benimsetmesi hedefleniyor.  

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından, Jandarma sorumluluk alanındaki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak, OPET ile J.Gn.K.lığı işliğinde yürütülen “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında seminerler icra ediliyor.

 

            Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında yılda ortalama 7.500 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 300.000 vatandaşımızın ise yaralandığını bildiren yetkililer, trafik kazalarının en aza indirgenebilmesinin, sorunun kalıcı olarak çözülmesinin yolunun eğitiminden geçtiğini vurguladı.

 

 

            Eğitimlerde, özellikle kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılabilmesi için emniyet kemerinin ve hız kurallarına uymanın önemi üzerinde duruluyor. Yapılan araştırmaların emniyet kemeri takmanın ölümleri 45, yaralanmaları 55 oranında azalttığını ortaya çıkardığını bildiren yetkililer, bu hususun öneminin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için, emniyet kemeri takılmış, özel olarak yaptırılan sandalye üzerine oturtulan öğrencinin öne doğru ittirilmesiyle nasıl savrulduğunu ve emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak gösterip anlatıyor.

 

 

            Bu proje kapsamında, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Denizli Valiliğinden alınan “Olur” doğrultusunda il genelinde (86) okulda eğitim verilmesi planlandı. Yapılan eğitimlerde öğrencilere “Trafik andı” yaptırılarak, “Trafik Dedektifi” kimlik kartı ve eğitici broşürler dağıtılıyor. Proje ile trafiğin hayatımızdaki öneminin öğrencilere benimsetilmesi, kurallara uyma alışkanlığı kazandırılması, öğrencilerin ailelerinden başlamak üzere trafik kurallarına uymanın önemini çevresindekilere benimsetmesi hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.