Kanal İstanbulu Kamu Denetçiliğine Şikayet Ettiler

GÜNDEM 26.12.2019 - 14:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kanal İstanbulu Kamu Denetçiliğine Şikayet Ettiler

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, ‘Kanal İstanbul’ projesiyle ilgili bir milletvekilinin kendilerine başvuruda bulunduğunu belirterek, konuyla ilgili  inceleme yapacaklarını ifade etti.   Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin Sözleşme Makamı olduğu "İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında bugün bir otelde gerçekleştirilen "Ombudsman Halkla Buluşuyor" temalı Bölgesel Konferansta Kamu Denetçisi Şeref Malkoç ileKamu Denetçisi Sadettin Kalkan ve Kamu Denetçiliği Kurumu Temsilcileriyle Denizli Medyası ile bir araya geldi.  Otelde kurum ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkoç, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Kanal İstanbul ile ilgili başvuru var mı?" sorusuna cevap verdi. Malkoç, "Kanal İstanbul kararı idari bir karardır. Kurumumuzun alanına gidiyor. Hatta bir milletvekili arkadaşımız Kanal İstanbul ile ilgili geniş bir dilekçe ile bize müracaat etti. Bakacağız, yeni müracaat inceleyeceğiz. Bu müracaat elbette hukuki bir müracaattır. Milletvekili de neticede bir vatandaştır ve bizlere müracaat edebilir. Yeni her türlü konu intikal ediyor bize. Gerekli incelemeleri yapacağız ve araştıracağız” dedi.     "125 BİN KİŞİ BAŞVURDU, 21 BİNİ ÇÖZÜLDÜ" Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Malkoç, sorunların kahvehanelerde değil, Kamu Denetçiliği Kurumu aracılığıyla çözülmesi gerektiğini ifade etti. 2019 yılında 125 bin kişi bize sorunlarını çözmek için müracaatta bulunduğunu belirten malkoç, "Bunlardan 20 bini yazılı başvuru yaptı. 21 Bin sorun çözüldü. İşte bizim yaptığımız iş bu. Bizim yaptığımız kamu kurumları ve bu kurumlarla vatandaş arasındaki problemleri çözüme kavuşturmak. Bize en çok Milli eğitim, kamu hizmetleri, SGK ve en son sırada Adaletle ilgili sorunlar geliyor" diye konuştu.     DENİZLİ'DEN ÖĞRENCİ ECE COŞKUN'UN OTOBÜS SORUNU ÇÖZÜLDÜ   Basın toplantısında hazır bulunan Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu 7/H Sınıfı Öğrencilerinden Ece Coşkun'un kendilerine baş vurarak otobüs şikayetini çözdüklerini söyleyen Malkoç, "Denizli’de Ağustos ayında yapılan otobüs güzergah ve saat değişikliklerinden sonra mağduriyet yaşayan 7. Sınıf öğrencisi Ece Coşkun’un bize ulaşıp, derslere yetişemediğini anlatması sonucu, Ece’nin problemi çözüme kavuştu. Belediye ile yaptığımız görüşme sonrası Ece kızımızın otobüs saat ve güzergah sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu” şeklinde konuştu.    

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, ‘Kanal İstanbul’ projesiyle ilgili bir milletvekilinin kendilerine başvuruda bulunduğunu belirterek, konuyla ilgili  inceleme yapacaklarını ifade etti.

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin Sözleşme Makamı olduğu "İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında bugün bir otelde gerçekleştirilen "Ombudsman Halkla Buluşuyor" temalı Bölgesel Konferansta Kamu Denetçisi Şeref Malkoç ileKamu Denetçisi Sadettin Kalkan ve Kamu Denetçiliği Kurumu Temsilcileriyle Denizli Medyası ile bir araya geldi.  Otelde kurum ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkoç, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Kanal İstanbul ile ilgili başvuru var mı?" sorusuna cevap verdi. Malkoç, "Kanal İstanbul kararı idari bir karardır. Kurumumuzun alanına gidiyor. Hatta bir milletvekili arkadaşımız Kanal İstanbul ile ilgili geniş bir dilekçe ile bize müracaat etti. Bakacağız, yeni müracaat inceleyeceğiz. Bu müracaat elbette hukuki bir müracaattır. Milletvekili de neticede bir vatandaştır ve bizlere müracaat edebilir. Yeni her türlü konu intikal ediyor bize. Gerekli incelemeleri yapacağız ve araştıracağız” dedi.

 

 

"125 BİN KİŞİ BAŞVURDU, 21 BİNİ ÇÖZÜLDÜ"


Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Malkoç, sorunların kahvehanelerde değil, Kamu Denetçiliği Kurumu aracılığıyla çözülmesi gerektiğini ifade etti. 2019 yılında 125 bin kişi bize sorunlarını çözmek için müracaatta bulunduğunu belirten malkoç, "Bunlardan 20 bini yazılı başvuru yaptı. 21 Bin sorun çözüldü. İşte bizim yaptığımız iş bu. Bizim yaptığımız kamu kurumları ve bu kurumlarla vatandaş arasındaki problemleri çözüme kavuşturmak. Bize en çok Milli eğitim, kamu hizmetleri, SGK ve en son sırada Adaletle ilgili sorunlar geliyor" diye konuştu.

 

 

DENİZLİ'DEN ÖĞRENCİ ECE COŞKUN'UN OTOBÜS SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

Basın toplantısında hazır bulunan Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu 7/H Sınıfı Öğrencilerinden Ece Coşkun'un kendilerine baş vurarak otobüs şikayetini çözdüklerini söyleyen Malkoç, "Denizli’de Ağustos ayında yapılan otobüs güzergah ve saat değişikliklerinden sonra mağduriyet yaşayan 7. Sınıf öğrencisi Ece Coşkun’un bize ulaşıp, derslere yetişemediğini anlatması sonucu, Ece’nin problemi çözüme kavuştu. Belediye ile yaptığımız görüşme sonrası Ece kızımızın otobüs saat ve güzergah sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.