Karaca’dan Depremzedelere Müjdeli Haber

GÜNDEM 22.11.2019 - 10:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Karaca’dan Depremzedelere Müjdeli Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın  Acıpayam, Bozkurt ve Çardak depremzedelerinin konut kredisi gibi yardımlardan faydalanması için zorunlu deprem sigortası şartı aranmaması için verdiği kanun teklifi TBMM’ye gelen yeni kanun teklifinde yer alıyor.   CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın büyük hasarların yaşandığı 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam’da meydana gelen depremden sonra yakından takip ettiği Acıpayamlı depremzedelerin, Bozkurt ve Çardak depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli olan Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’da değişiklik öngören kanun teklifi komisyonda görüşüldü. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan kanun teklifi Acıpayam, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde yaşayan depremzedelerin konut kredisi gibi yardımlardan yararlanmasının önündeki  Zorunlu Deprem Sigortası engelini kaldırıyor.   VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ KAZANDIK   CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ‘Depremzede vatandaşlarımız için verdiğimiz mücadeleyi kazandık. Acıpayam depreminin üzerinden nerdeyse 9 ay geçti. Bu kanun değişikliğinin deprem olduğu ilk anda yapılması gerekirdi. Yine de depremzedelerimizin sorunları çözüleceği için mutluyuz" dedi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın  Acıpayam, Bozkurt ve Çardak depremzedelerinin konut kredisi gibi yardımlardan faydalanması için zorunlu deprem sigortası şartı aranmaması için verdiği kanun teklifi TBMM’ye gelen yeni kanun teklifinde yer alıyor.

 

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın büyük hasarların yaşandığı 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam’da meydana gelen depremden sonra yakından takip ettiği Acıpayamlı depremzedelerin, Bozkurt ve Çardak depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli olan Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’da değişiklik öngören kanun teklifi komisyonda görüşüldü. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan kanun teklifi Acıpayam, Bozkurt ve Çardak ilçelerinde yaşayan depremzedelerin konut kredisi gibi yardımlardan yararlanmasının önündeki  Zorunlu Deprem Sigortası engelini kaldırıyor.

 

VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ KAZANDIK

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ‘Depremzede vatandaşlarımız için verdiğimiz mücadeleyi kazandık. Acıpayam depreminin üzerinden nerdeyse 9 ay geçti. Bu kanun değişikliğinin deprem olduğu ilk anda yapılması gerekirdi. Yine de depremzedelerimizin sorunları çözüleceği için mutluyuz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.