Karanlığı Aydınalananlar'da GÜNDOĞUMU'na 3.'lük Ödülü

DENİZLİ 21.11.2019 - 17:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Karanlığı Aydınalananlar'da GÜNDOĞUMU'na 3.'lük Ödülü

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığ tarafından yapılan açıklamada, eski hükümlülerin istihdamı konusundaki olumsuz önyargının giderilmesi konusunda farkındalık arttırmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarlılığı geliştirmek için “KARANLIĞI AYDINLANANLAR” isimli öykü yarışmasında Denizlili eski hükümlü Türkiye 3’üncüsü olduğu belirtildi.   Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 01/11/2017-31/12/2019 tarihleri arasında “Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yerel Yönetimler, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları” ortaklığında yürüttüğü eski hükümlülerin istihdamı konusundaki olumsuz önyargının giderilmesi konusunda farkındalık arttırmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarlılığı geliştirmek için “KARANLIĞI AYDINLANANLAR” isimli öykü yarışması yapılmıştır.   Dezavantajlı grupların hayatlarındaki başarı öyküleri (Cezaevinden salıverildikten sonra veya işlediği suç nedeniyle Denetimli Serbestlikten yararlanarak kendilerine bir şans verilen yükümlülerin, kendi işini kurdukları veya bir iş sahibi oldukları ve sorumluluklarını yerine getirerek tekrar suça karışmamayı başarabildikleri öyküler) bir kitap haline getirilerek işverenlere ulaştırılması planlanmış olup, yarışmada Bölgesel ve Türkiye geneli olmak üzere ilk üç öykü seçilmiştir. Yarışmaya katılan Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden eski hükümlü A. E. Ç. yazdığı “GÜNDOĞUMU” isimli öyküsüyle Bölgesel ve Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede 3. olmuştur.   Dereceye giren eski hükümlü A. E. Ç ‘nin ödülü, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizli il Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından, Cumhuriyet Başsavcılık makamında kendisine teslim edilmiştir.   Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, hükümlülere yönelik önyargılardan uzaklaşılarak destek verilmesi, bir şans tanınması durumunda bu kişilerin tekrar topluma kazandırılabileceği, yeniden suç işlenmesinin önlenebileceğine vurgu yaparak, bu projeyle eski hükümlülere yönelik farkındalığın bir kez daha arttırıldığını, diğer yükümlülere örnek olduğunu, yeniden suç işlenmesinin önlenmesinde büyük katkısı olacağını bu tür katılımların önünü açacağını belirterek eski hükümlü A. E. Ç ‘yi tebrik etmiş ve başarılar dilemiştir

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığ tarafından yapılan açıklamada, eski hükümlülerin istihdamı konusundaki olumsuz önyargının giderilmesi konusunda farkındalık arttırmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarlılığı geliştirmek için “KARANLIĞI AYDINLANANLAR” isimli öykü yarışmasında Denizlili eski hükümlü Türkiye 3’üncüsü olduğu belirtildi.

 

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 01/11/2017-31/12/2019 tarihleri arasında “Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yerel Yönetimler, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları” ortaklığında yürüttüğü eski hükümlülerin istihdamı konusundaki olumsuz önyargının giderilmesi konusunda farkındalık arttırmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarlılığı geliştirmek için “KARANLIĞI AYDINLANANLAR” isimli öykü yarışması yapılmıştır.

 

Dezavantajlı grupların hayatlarındaki başarı öyküleri (Cezaevinden salıverildikten sonra veya işlediği suç nedeniyle Denetimli Serbestlikten yararlanarak kendilerine bir şans verilen yükümlülerin, kendi işini kurdukları veya bir iş sahibi oldukları ve sorumluluklarını yerine getirerek tekrar suça karışmamayı başarabildikleri öyküler) bir kitap haline getirilerek işverenlere ulaştırılması planlanmış olup, yarışmada Bölgesel ve Türkiye geneli olmak üzere ilk üç öykü seçilmiştir. Yarışmaya katılan Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden eski hükümlü A. E. Ç. yazdığı “GÜNDOĞUMU” isimli öyküsüyle Bölgesel ve Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede 3. olmuştur.

 

Dereceye giren eski hükümlü A. E. Ç ‘nin ödülü, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizli il Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından, Cumhuriyet Başsavcılık makamında kendisine teslim edilmiştir.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, hükümlülere yönelik önyargılardan uzaklaşılarak destek verilmesi, bir şans tanınması durumunda bu kişilerin tekrar topluma kazandırılabileceği, yeniden suç işlenmesinin önlenebileceğine vurgu yaparak, bu projeyle eski hükümlülere yönelik farkındalığın bir kez daha arttırıldığını, diğer yükümlülere örnek olduğunu, yeniden suç işlenmesinin önlenmesinde büyük katkısı olacağını bu tür katılımların önünü açacağını belirterek eski hükümlü A. E. Ç ‘yi tebrik etmiş ve başarılar dilemiştir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.