Kınalı koçlar suya atladı, Çal büyük tanıtım yaptı

KÜLTÜR 27.08.2018 - 16:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kınalı koçlar suya atladı, Çal büyük tanıtım yaptı

Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırı aşkın zamandır düzenlenen ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan 'Sudan Koyun Atlatma Yarışması Çoban Bayramı' geleneğinin bu yıl 845'incisi düzenlendi.Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kültür ve satanı toplumla bütünleştirirken, Çal’ı sadece Türkiye’de değil dünyada tanıtıyoruz. Uyuşturucuya karşı başlattığımız savaşı kazandık, sıra da hızla erozyona uğrayan kültürümüz var” dedi.   Aşağıseyit Mahallesi’ndeki etkinliğe 10 binin üzerinde vatandaş katıldı. Koyun yarışmasının yanı sıra Köpek Güzellik Yarışması, konserler ve bir çok yerel etkinliğin de düzenlendiği organizasyona katılanlara teşekkür eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Koyun Sudan Geçirme Yarışması’nın sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da tanılır hale geldiğini söyledi. Akcan, “8 asırdır düzenlenen bu önemli geleneğimiz ile bölgeyi turizme açmak için çabalıyoruz. Karavan ve çadır turizminin başladığı Çal’da kültür turizminin de başlatılması için çabalıyoruz. Bu yıl etkinliğimize az sayıda yabancı turist geldi. Önümüzdeki yıllarda yabancı turist katılımının da yoğun olması için çalışıyoruz. İspanya’da düzenlenen boğa güreşlerinden daha renkli olan Koyun Sudan Geçirme şenliğimiz ile Çal’ı dünyaya tanıtıyoruz. 19 bin nüfuslu küçük ilçemizin şarap sektöründe de tanılır hale gelmesi ve markalaşması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.     “KÜLTÜR SAVAŞINI DA KAZANACAĞIZ”   Göreve geldikleri 2014 yılında Çal’da uyuşturucu madde kullanımının oldukça yaygın olduğunu söyleyen Başkan Akcan, uyuşturucuya karşı futbol ile savaş başlattıklarını ve küçük bir ilçenin futbol takımının alt yapısında 185 futbolcu olduğunu açıkladı. Başkan Fethi Akcan, “Emniyet ve jandarma raporlarına göre Çal’da uyuşturucu madde kullanımı yüzde 80 oranında azalmış. Gençlerimizi uyuşturucu batağının pençesinden kurtarmak için çalıştık ve başardık. Uyuşturucuya karşı savaşı kazandık. Mücadele etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Şimdi sırada kültür savaşı var. 8 asırı aşkın zamandır sürdürdüğümüz koyun sudan geçirme yarışması ve diğer kültürel etkinliklerimiz ile Çal halkının kendi öz kültürünü yaşayıp, çağdaş dünyaya entegre yaşamasını arzuluyoruz. Erozyona uğrayan kültürümüz de kurtulacaktır” diye konuştu.     ÇAL BAĞBOZUMU FESTİVALİNE DAVET ETTİ   Başkan Akcan, 7-8 ve 9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 21.Geleneksel Bağbozumu ve Kültür Sanat Festivali’ne tüm halkın davetli olduğunu sözlerine ekledi. Bu yıl Bağbozumu Festivali’ne 3 gün içinde 20 bin kişinin katılması bekleniyor.          

Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırı aşkın zamandır düzenlenen ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan 'Sudan Koyun Atlatma Yarışması Çoban Bayramı' geleneğinin bu yıl 845'incisi düzenlendi.Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kültür ve satanı toplumla bütünleştirirken, Çal’ı sadece Türkiye’de değil dünyada tanıtıyoruz. Uyuşturucuya karşı başlattığımız savaşı kazandık, sıra da hızla erozyona uğrayan kültürümüz var” dedi.

 

Aşağıseyit Mahallesi’ndeki etkinliğe 10 binin üzerinde vatandaş katıldı. Koyun yarışmasının yanı sıra Köpek Güzellik Yarışması, konserler ve bir çok yerel etkinliğin de düzenlendiği organizasyona katılanlara teşekkür eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Koyun Sudan Geçirme Yarışması’nın sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da tanılır hale geldiğini söyledi. Akcan, “8 asırdır düzenlenen bu önemli geleneğimiz ile bölgeyi turizme açmak için çabalıyoruz. Karavan ve çadır turizminin başladığı Çal’da kültür turizminin de başlatılması için çabalıyoruz. Bu yıl etkinliğimize az sayıda yabancı turist geldi. Önümüzdeki yıllarda yabancı turist katılımının da yoğun olması için çalışıyoruz. İspanya’da düzenlenen boğa güreşlerinden daha renkli olan Koyun Sudan Geçirme şenliğimiz ile Çal’ı dünyaya tanıtıyoruz. 19 bin nüfuslu küçük ilçemizin şarap sektöründe de tanılır hale gelmesi ve markalaşması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

 

“KÜLTÜR SAVAŞINI DA KAZANACAĞIZ”

 

Göreve geldikleri 2014 yılında Çal’da uyuşturucu madde kullanımının oldukça yaygın olduğunu söyleyen Başkan Akcan, uyuşturucuya karşı futbol ile savaş başlattıklarını ve küçük bir ilçenin futbol takımının alt yapısında 185 futbolcu olduğunu açıkladı. Başkan Fethi Akcan, “Emniyet ve jandarma raporlarına göre Çal’da uyuşturucu madde kullanımı yüzde 80 oranında azalmış. Gençlerimizi uyuşturucu batağının pençesinden kurtarmak için çalıştık ve başardık. Uyuşturucuya karşı savaşı kazandık. Mücadele etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Şimdi sırada kültür savaşı var. 8 asırı aşkın zamandır sürdürdüğümüz koyun sudan geçirme yarışması ve diğer kültürel etkinliklerimiz ile Çal halkının kendi öz kültürünü yaşayıp, çağdaş dünyaya entegre yaşamasını arzuluyoruz. Erozyona uğrayan kültürümüz de kurtulacaktır” diye konuştu.

 

 

ÇAL BAĞBOZUMU FESTİVALİNE DAVET ETTİ

 

Başkan Akcan, 7-8 ve 9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 21.Geleneksel Bağbozumu ve Kültür Sanat Festivali’ne tüm halkın davetli olduğunu sözlerine ekledi. Bu yıl Bağbozumu Festivali’ne 3 gün içinde 20 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.