Korona Virüsüne Karşı Korkuları Çocuklara Yansıtmayın

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2020 - 16:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Korona Virüsüne Karşı Korkuları Çocuklara Yansıtmayın

Psikolog Cemrenaz Coşkun son dönemlerde ülkemizde de görülen korona virüsü hakkında ebeveynlerin korku ve kaygılarını çocuklara yansıtmanın ve çocuklardan saklamanın doğru bir çözüm yolu olmadığını belirterek, “Yaş ve gelişim düzeyine çocuklara virüs hakkında bilgilendirme yapılmalı ve virüsten korunma yolları anlatılmalı” dedi.     Türkiye’de iki kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca insanda görülen korona virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda okullar tatil edilmiş ve evde kalınması uyarısı yapılmıştı. Çocuklarda bütün gün evde ebeveynler vakit geçiriyor. Uzmanlar, anne ve babalarda oluşan korku ve kaygıları çocuklara yansıtılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ebeveynlerin çocuklara korku ve tedirginliği yansıtmamak gerektiğini ve virüsten korunmanın yollarının anlatılması gerektiğini belirten Psikolog Cemrenaz Coşkun, “ Şimdiki çocukların algısı çok açık, çevresel olaylara duyarlı ve farkındalıkları çok yüksek bu yüzden çocukların yanında konuşulan her kelime özenle seçilmeli. Bu yalnızca bir hastalık ya da virüs salgınında değil çocukların bulunduğu her ortamda ve her konuda geçerli. Korona virüsü gibi dünyanın konuştuğu ve ülkemizde de var olan önemli bir konuyu çocuklardan saklamakya da çocukları bu konu hakkında geçiştirmek doğru değil.  Çocuğun yaşı ve gelişim düzeyi göz önünde bulundurarak virüsün ne olduğu, virüsten korunmanın yolları anlatılmalı” diye konuştu.      “Çocuklara tepki verme eğiliminde olmayın”     Korona virüsüne karşı çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatan Psikolog Cemrenaz Coşkun, “Korona virüsünden dolayı gerginlik ve panik yaparak çocuklara büyük tepkiler verilmemeli, ebeveynler bu süreçte karamsar davranıp kontrolsüz hareket etmemeli, çocukların korona virüsü ile ilgili sorularına güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiler doğrultusunda yanıtlar verilmeli, anlayabilecekleri ölçüde alınan tedbirler ve önlemlerden söz edilmeli” dedi.                                           

Psikolog Cemrenaz Coşkun son dönemlerde ülkemizde de görülen korona virüsü hakkında ebeveynlerin korku ve kaygılarını çocuklara yansıtmanın ve çocuklardan saklamanın doğru bir çözüm yolu olmadığını belirterek, “Yaş ve gelişim düzeyine çocuklara virüs hakkında bilgilendirme yapılmalı ve virüsten korunma yolları anlatılmalı” dedi.  

 

Türkiye’de iki kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca insanda görülen korona virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda okullar tatil edilmiş ve evde kalınması uyarısı yapılmıştı. Çocuklarda bütün gün evde ebeveynler vakit geçiriyor. Uzmanlar, anne ve babalarda oluşan korku ve kaygıları çocuklara yansıtılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ebeveynlerin çocuklara korku ve tedirginliği yansıtmamak gerektiğini ve virüsten korunmanın yollarının anlatılması gerektiğini belirten Psikolog Cemrenaz Coşkun, “ Şimdiki çocukların algısı çok açık, çevresel olaylara duyarlı ve farkındalıkları çok yüksek bu yüzden çocukların yanında konuşulan her kelime özenle seçilmeli. Bu yalnızca bir hastalık ya da virüs salgınında değil çocukların bulunduğu her ortamda ve her konuda geçerli. Korona virüsü gibi dünyanın konuştuğu ve ülkemizde de var olan önemli bir konuyu çocuklardan saklamakya da çocukları bu konu hakkında geçiştirmek doğru değil.  Çocuğun yaşı ve gelişim düzeyi göz önünde bulundurarak virüsün ne olduğu, virüsten korunmanın yolları anlatılmalı” diye konuştu.

  

  “Çocuklara tepki verme eğiliminde olmayın”

 

  Korona virüsüne karşı çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatan Psikolog Cemrenaz Coşkun, “Korona virüsünden dolayı gerginlik ve panik yaparak çocuklara büyük tepkiler verilmemeli, ebeveynler bu süreçte karamsar davranıp kontrolsüz hareket etmemeli, çocukların korona virüsü ile ilgili sorularına güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiler doğrultusunda yanıtlar verilmeli, anlayabilecekleri ölçüde alınan tedbirler ve önlemlerden söz edilmeli” dedi.

 

                                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.