Kovalar dolusu Çintar topladılar...

YAŞAM 05.11.2018 - 09:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kovalar dolusu Çintar topladılar...

Çameli ve Mahallelerinde de halk tarafından dağlardan toplanan çıntar mantarı yeni gelir kapısı oldu.   Çıntarın taç kısmının üzerinde yer alan daha küçük bir çıntar bu yıl çıntarın bolluğunun habercisi gibi. Yüksek kesimlerinde son bahar mevsiminde bolca yetişen ve yöresel adıyla çıntar olarak adlandırılan mantarlar sayesinde dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar adeta bayram yapıyor.     Tadı kadar fiyatı da oldukça güzel olan çıntarın kilosu gecen hafta 40 tl’den satılırken yağmurlardan sonra 15 TL’ye satan köylüler adeta mühendis yevmiyesi ile çalışmaya başladılar.Bir çok ailenin geçim kapısı haline gelen çıntar toplayıcılığı bir sektör olmaya başladı. Toptancıları tarafından her gün sabah ve akşam saatlerinde toplanılarak pazarlara götürülen çıntar sayesinde köylüler hallerinden memnun olduklarını belirttiler.     Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş pazara gidiyor. Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterilerinin olduğunu belirten köylüler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıntarın kilosunu 15 TL’ye sattıklarını belirttiler. Çameli Esnaflarından İsa Güngör Dost ve Akrabalarınla Çameli dağlarında bulduğu kovalar dolusu Çıntarla yemede yanında yat pozu vererek takipçilere Çameli’de çıntarın bolluğunu göstererek Güngör;Çapasını ve kovasını alan Dağlara çıksın heryer çıntar dolu dedi

Çameli ve Mahallelerinde de halk tarafından dağlardan toplanan çıntar mantarı yeni gelir kapısı oldu.

 

Çıntarın taç kısmının üzerinde yer alan daha küçük bir çıntar bu yıl çıntarın bolluğunun habercisi gibi. Yüksek kesimlerinde son bahar mevsiminde bolca yetişen ve yöresel adıyla çıntar olarak adlandırılan mantarlar sayesinde dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar adeta bayram yapıyor.

 

 

Tadı kadar fiyatı da oldukça güzel olan çıntarın kilosu gecen hafta 40 tl’den satılırken yağmurlardan sonra 15 TL’ye satan köylüler adeta mühendis yevmiyesi ile çalışmaya başladılar.Bir çok ailenin geçim kapısı haline gelen çıntar toplayıcılığı bir sektör olmaya başladı. Toptancıları tarafından her gün sabah ve akşam saatlerinde toplanılarak pazarlara götürülen çıntar sayesinde köylüler hallerinden memnun olduklarını belirttiler.

 

 

Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş pazara gidiyor. Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterilerinin olduğunu belirten köylüler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıntarın kilosunu 15 TL’ye sattıklarını belirttiler.

Çameli Esnaflarından İsa Güngör Dost ve Akrabalarınla Çameli dağlarında bulduğu kovalar dolusu Çıntarla yemede yanında yat pozu vererek takipçilere Çameli’de çıntarın bolluğunu göstererek Güngör;Çapasını ve kovasını alan Dağlara çıksın heryer çıntar dolu dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.