Kürtlerin Kerkük’te Kışkırtıcı Bayrak İnadı

DİĞER 03.04.2017 - 17:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kürtlerin Kerkük’te Kışkırtıcı Bayrak İnadı

Türklerin bir atasözü vardır; “Kurt sisli havayı sever” Irak Hükümeti, Askeriyle, Güvenlik Güçleriyle var kuvvetleriyle Musul kentini İŞID’ın elinden kurtarmak için savaşıyor ve her gün yüzlerce Iraklı sivil vatandaş hayatını kaybediyor. Irak Savaşın içindeyken, komşuda Suriye’de iç savaş devam ederken, fırsatı ganimet bilen ve fırsatı değerlendirmeye çalışan Kürtler, resmi dairelere Kürt Bayrağı çekerek Kürt Devletini ilan etmeye kalkışması kesinlikle kabul edilmeyecek kalkışma hareketine girmesi ortalığı karıştıracak…   PKK’nın hamisi ve destekçisi Türkmen kenti olan Kerkük’ün Kürt Valisi Necmeddin Kerim'in girişimiyle, resmi günlerde vilayete ve tüm resmi dairelere Kürt bayrağı asılması kararı kabul edildi. Kerkük İl Genel Meclisi'ndeki Türkmenler ve Arapların itirazlarına, Bağdat yönetiminin de tepkilerine rağmen bu karar alındı. Bu karar, bölgede gerilimi iyice artırmaya başladı… Bayrak provokasyonuna imza atan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, PKK ile sık sık bir araya geliyor. Kerim bir süre önce PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girmesine ve kontrol noktaları oluşturmasına da izin vermişti. Irkçı vali Kerim'in yönettiği Kerkük’teki bayrak provokasyonu bölgede gerilimi artırmaya yönelik son adım oldu. Amaç, Savaş fırsatından yararlanıp ortalığı karıştırmak ve PKK’lılara toprak zemini hazırlamaya çalışmak…    YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLA!

Türklerin bir atasözü vardır; “Kurt sisli havayı sever” Irak Hükümeti, Askeriyle, Güvenlik Güçleriyle var kuvvetleriyle Musul kentini İŞID’ın elinden kurtarmak için savaşıyor ve her gün yüzlerce Iraklı sivil vatandaş hayatını kaybediyor. Irak Savaşın içindeyken, komşuda Suriye’de iç savaş devam ederken, fırsatı ganimet bilen ve fırsatı değerlendirmeye çalışan Kürtler, resmi dairelere Kürt Bayrağı çekerek Kürt Devletini ilan etmeye kalkışması kesinlikle kabul edilmeyecek kalkışma hareketine girmesi ortalığı karıştıracak…

 

PKK’nın hamisi ve destekçisi Türkmen kenti olan Kerkük’ün Kürt Valisi Necmeddin Kerim'in girişimiyle, resmi günlerde vilayete ve tüm resmi dairelere Kürt bayrağı asılması kararı kabul edildi. Kerkük İl Genel Meclisi'ndeki Türkmenler ve Arapların itirazlarına, Bağdat yönetiminin de tepkilerine rağmen bu karar alındı. Bu karar, bölgede gerilimi iyice artırmaya başladı… Bayrak provokasyonuna imza atan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, PKK ile sık sık bir araya geliyor. Kerim bir süre önce PKK’lı teröristlerin Kerkük’e girmesine ve kontrol noktaları oluşturmasına da izin vermişti. Irkçı vali Kerim'in yönettiği Kerkük’teki bayrak provokasyonu bölgede gerilimi artırmaya yönelik son adım oldu. Amaç, Savaş fırsatından yararlanıp ortalığı karıştırmak ve PKK’lılara toprak zemini hazırlamaya çalışmak… 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLA!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.