Mahir Akbaba: Fetih Değil Barış

SİYASET 11.10.2019 - 09:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Mahir Akbaba: Fetih Değil Barış

Önceki gün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın Doğusuna başlattığı 'Barış Pınarı' Operasyonu hakkında yazılı çıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yanlış dış politikalar nedeniyle gelinen noktada CHP'nin haklılığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.   Türkiye'nin toprak bütünlüğü için Suriye'nin de toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurgulayan Mahir Akbaba, "Sürecin başından bu yana Suriye'de hükümeti ile diyalog kurulması gerektiğini ve onların muhatap alınması gerektiğini ısrarla savunduk. Bizim önerilerimize kulak tıkayan Hükümetin ülkemizi getirdiği durum ortada. Askerlerimiz Suriye'de ateş çemberinin içine çekiliyor. Biz bölge insanı barış içinde yaşasın istiyoruz, onlar 'Fetih' diyor. Bir an önce Suriye hükümeti ile iletişim kurularak, Suriye'nin toprak bütünlüğü için ortak hareket edilmeli ve Mehmetçiğimiz ateşe atılmamalıdır" dedi.   Parti olarak TBMM'ye gelen tezkereye evet dediklerine de dikkat çeken Akbaba, "Bizim askerimiz ateş altındayken tezkereye hayır dememiz düşünülemez. Türk Askeri'nin görevi bölgede barışı sağlamaktır. Birilerinin fetih duygularını tatmin etmek değil. Yanlış dış politikalar karşısında ordumuzun arkasında durmaya devam ederken, yanlışları da anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.   YANGIN TÜRKİYE'YE SIÇRAMAMALI   Parti olarak Yangın'ın Türkiye'ye sıçramaması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Akbaba, "Orta Doğu'yu barış havzasına döndürebilmek, sivil halkın, Türkmen Kardeşlerimizin, Mehmetçiğimizin zarar görmemesi adınaydı. Irak ve Suriye'ye yönelik tezkereler TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Tüm bu süreçteki insan odaklı tavrımız, bu gün de devam etmekte. Orada askerlerimiz var, o askerlerimizi korumamız lazım. Mehmetçiğimiz için, Mehmetçiğimizin aileleri için, yollarını gözleyen çocukları için, darmaduman bir ortamda askerlerimizin güvenliğini sağlamak için CHP üzerine düşeni yapmıştır" diye konuştu.   BARIŞIN TESİSİNE 'EVET'   CHP'nin Suriye'de barışın tesisine 'evet' dediğine dikkat çeken Akbaba, "CHP, Kalıcı bir barışın kurulacağı inancını taşımakta ve savunmaktadır. Bu bağlamda, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) düşüncesinin hayata geçirilmesi için hem kararlı hem de ısrarcıyız. Bu teşkilata da bölge ülkelerinin katılımı ve bölge dışı aktörler ile uluslar arası kuruluşların desteği sağlanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

Önceki gün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın Doğusuna başlattığı 'Barış Pınarı' Operasyonu hakkında yazılı çıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yanlış dış politikalar nedeniyle gelinen noktada CHP'nin haklılığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

 

Türkiye'nin toprak bütünlüğü için Suriye'nin de toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini vurgulayan Mahir Akbaba, "Sürecin başından bu yana Suriye'de hükümeti ile diyalog kurulması gerektiğini ve onların muhatap alınması gerektiğini ısrarla savunduk. Bizim önerilerimize kulak tıkayan Hükümetin ülkemizi getirdiği durum ortada. Askerlerimiz Suriye'de ateş çemberinin içine çekiliyor. Biz bölge insanı barış içinde yaşasın istiyoruz, onlar 'Fetih' diyor. Bir an önce Suriye hükümeti ile iletişim kurularak, Suriye'nin toprak bütünlüğü için ortak hareket edilmeli ve Mehmetçiğimiz ateşe atılmamalıdır" dedi.

 

Parti olarak TBMM'ye gelen tezkereye evet dediklerine de dikkat çeken Akbaba, "Bizim askerimiz ateş altındayken tezkereye hayır dememiz düşünülemez. Türk Askeri'nin görevi bölgede barışı sağlamaktır. Birilerinin fetih duygularını tatmin etmek değil. Yanlış dış politikalar karşısında ordumuzun arkasında durmaya devam ederken, yanlışları da anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.

 

YANGIN TÜRKİYE'YE SIÇRAMAMALI

 

Parti olarak Yangın'ın Türkiye'ye sıçramaması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Akbaba, "Orta Doğu'yu barış havzasına döndürebilmek, sivil halkın, Türkmen Kardeşlerimizin, Mehmetçiğimizin zarar görmemesi adınaydı. Irak ve Suriye'ye yönelik tezkereler TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Tüm bu süreçteki insan odaklı tavrımız, bu gün de devam etmekte. Orada askerlerimiz var, o askerlerimizi korumamız lazım. Mehmetçiğimiz için, Mehmetçiğimizin aileleri için, yollarını gözleyen çocukları için, darmaduman bir ortamda askerlerimizin güvenliğini sağlamak için CHP üzerine düşeni yapmıştır" diye konuştu.

 

BARIŞIN TESİSİNE 'EVET'

 

CHP'nin Suriye'de barışın tesisine 'evet' dediğine dikkat çeken Akbaba, "CHP, Kalıcı bir barışın kurulacağı inancını taşımakta ve savunmaktadır. Bu bağlamda, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) düşüncesinin hayata geçirilmesi için hem kararlı hem de ısrarcıyız. Bu teşkilata da bölge ülkelerinin katılımı ve bölge dışı aktörler ile uluslar arası kuruluşların desteği sağlanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.