Makine ihtisas OSB için çalışmalar devam ediyor

EKONOMİ 18.09.2018 - 10:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Makine ihtisas OSB için çalışmalar devam ediyor

17 Eylül Pazartesi günü DSO ve MAKSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Denizli Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantının gündeminde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,’ın "Sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacak olması gündeme geldi.   Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıda makine imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek; Makine İhtisas OSB için çalışmaların hız kazanması gerektiğini ifade etti.   Keçeci, “KOSGEB tarafından sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacağını bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturulacak. Bizim de üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğümüz Makine İhtisas OSB için daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.   Makine imalatı yapan firmalarımızı düşündüğümde Bakan Varank’ın yaptığı açıklama, açıkçası beni umutlandırdı diyen Keçeci, sözlerine şöyle devam etti: “KOSGEB'in "Yerli Makine Teçhizat Destek Programı" kapsamında bin 345 işletme belirlendiğini açıklandı. Bu program sayesinde yerli makine üreten sanayicilerimize de üretim ve pazar imkanı sunulmuş olacak. Böylelikle yerli makine teçhizat kullanacak sanayicilerimizin ilk etapta toplamda 700 milyon liraya yaklaşan yatırımlarının finansmanı uygun maliyetle karşılanmış olacak. Bu finansman desteği imalat sanayisindeki işletmelerimizin yatırımlarını hızlandırmak ve üretim kapasitelerini artırmak için de önemli bir etken olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

17 Eylül Pazartesi günü DSO ve MAKSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Denizli Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantının gündeminde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,’ın "Sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacak olması gündeme geldi.

 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıda makine imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek; Makine İhtisas OSB için çalışmaların hız kazanması gerektiğini ifade etti.

 

Keçeci, “KOSGEB tarafından sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacağını bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturulacak. Bizim de üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğümüz Makine İhtisas OSB için daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

 

Makine imalatı yapan firmalarımızı düşündüğümde Bakan Varank’ın yaptığı açıklama, açıkçası beni umutlandırdı diyen Keçeci, sözlerine şöyle devam etti:

KOSGEB'in "Yerli Makine Teçhizat Destek Programı" kapsamında bin 345 işletme belirlendiğini açıklandı. Bu program sayesinde yerli makine üreten sanayicilerimize de üretim ve pazar imkanı sunulmuş olacak. Böylelikle yerli makine teçhizat kullanacak sanayicilerimizin ilk etapta toplamda 700 milyon liraya yaklaşan yatırımlarının finansmanı uygun maliyetle karşılanmış olacak. Bu finansman desteği imalat sanayisindeki işletmelerimizin yatırımlarını hızlandırmak ve üretim kapasitelerini artırmak için de önemli bir etken olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.