Makine ihtisas OSB için istişare toplantısı yapıldı

EKONOMİ 11.09.2018 - 16:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Makine ihtisas OSB için istişare toplantısı yapıldı

Denizli’de kurulması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa talep eden makine imalatçıları Denizli Sanayi Odası ve MAKSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, makine ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması konusunda bugüne kadar büyük emeği geçen Denizli Milletvekili Şahin Tin de katıldı.   Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş amacı ilimizde dağınık halde bulunan makina ve makina aksamları imalatı yapan firmaların bir alanda belirli plan ve standartlar dahilinde yerleştirilmeleri ve belirli ihtiyaçlarını ortaklaşa giderebilmeleri adına kümelenmelerini sağlamaktır.İhtisas OSB’lerde bulunması gereken tüm sosyal tesislerin yanında, bir yaşam alanı olarak kurgulanan Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan ortak kullanım alanları bölge içerisinde olacaktır. Mesela metal laboratuvarı, ortak kullanım atölyeleri, makine sektörü ile ilgili meslek lisesi, tedarikçiler için kiralık işyerleri gibi alanlar yer alacaktır.” dedi.     Keçeci, “Bölge sahası içinde toplam 2.580.853,38 M²’lik alanın 998.982,64. M²’si şahıs arazisi, 1.346.389,61 M²’s, TOKİ arazisi, 235.481,13 M²’si Hazine arazisidir. Brüt 2.580.853,38 M²’lik alandan yaklaşık net 1.200.000 M² kullanılabilir parsel çıkacağı tahmin edilmektedir.Arsa talep eden firmaların arsa bedellerini zamanında ödemeleri halinde; çalışmaların 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak sanayicinin hizmetine sunulması planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.     Toplantıda, makine imalatı yapan sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Organize sanayi bölgeleri demek, istihdam demektir. Yeni istihdam kapıları açmak için çalışmak da bizim görevimizdir. Bu OSB’nin kurulması için elimden geldiğince sizlere destek olacağım.” diye konuştu.   Toplantı, makine sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.  

Denizli’de kurulması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa talep eden makine imalatçıları Denizli Sanayi Odası ve MAKSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, makine ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması konusunda bugüne kadar büyük emeği geçen Denizli Milletvekili Şahin Tin de katıldı.

 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş amacı ilimizde dağınık halde bulunan makina ve makina aksamları imalatı yapan firmaların bir alanda belirli plan ve standartlar dahilinde yerleştirilmeleri ve belirli ihtiyaçlarını ortaklaşa giderebilmeleri adına kümelenmelerini sağlamaktır.İhtisas OSB’lerde bulunması gereken tüm sosyal tesislerin yanında, bir yaşam alanı olarak kurgulanan Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan ortak kullanım alanları bölge içerisinde olacaktır. Mesela metal laboratuvarı, ortak kullanım atölyeleri, makine sektörü ile ilgili meslek lisesi, tedarikçiler için kiralık işyerleri gibi alanlar yer alacaktır.” dedi.

 

 

Keçeci, “Bölge sahası içinde toplam 2.580.853,38 M²’lik alanın 998.982,64. M²’si şahıs arazisi, 1.346.389,61 M²’s, TOKİ arazisi, 235.481,13 M²’si Hazine arazisidir. Brüt 2.580.853,38 M²’lik alandan yaklaşık net 1.200.000 M² kullanılabilir parsel çıkacağı tahmin edilmektedir.Arsa talep eden firmaların arsa bedellerini zamanında ödemeleri halinde; çalışmaların 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak sanayicinin hizmetine sunulması planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

 

Toplantıda, makine imalatı yapan sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Organize sanayi bölgeleri demek, istihdam demektir. Yeni istihdam kapıları açmak için çalışmak da bizim görevimizdir. Bu OSB’nin kurulması için elimden geldiğince sizlere destek olacağım.” diye konuştu.

 

Toplantı, makine sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.