Merkezefendi’de "Başarının Ortak Dili" Konuşulacak

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 14.10.2019 - 17:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Merkezefendi’de "Başarının Ortak Dili" Konuşulacak

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, Siyaset Akademisi çalışmaları için kolları sıvadı. Önceki ay, ISO9001:2015 Kalite Yönetim Belgesi alan ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, yeni çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.   Merkezefendi iki önemli ismi karşılamaya hazırlanıyor. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 19 Ekim Cumaretsi günü saat 13.00’da yapılacak konferansa, İstanbul seçimlerinde, siyasi stratejileriyle etkin bir şekilde görev alan CHP Parti Meclisi Üyesi,  Türkiye siyaseti ve genel siyaset üzerine makaleleri ve kitapları bulunan, yazar,  Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yüksel Taşkın ve son genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 1.Bölge 21.sıra milletvekili adayı, Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin sahibi, Sosyal Demokrasi Vakfı'nın (SODEV) Başkanı, araştırmacı-yazar, ekonomist Ertan Aksoy  “Türkiye’nin Demokratik Geleceği”ni ve ''İstanbul'da - Merkezefendi'de başarının ortak dilini konuşmak üzere katılacak.   NİÇİN MERKEZEFENDİ SİYASET AKADEMİSİ OLMALI ? Merkezefendi’de bir Siyaset Akademisi’nin olması gerektiğini belirten CHP İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “Ülkemizde maalesef ki siyaset dendiğinde insanların aklına olumlu şeyler gelmiyor. AK Parti iktidarı döneminde insanlar ya siyasetten soğudu ya da siyasetten korkar hale geldi. Biz, siyasetin etik değerlerini yeniden vatandaşlarımızın gündemine yerleştirmek istiyoruz. Bir ülkede siyaset dendiğinde akla sadece “çıkar, yolsuzluk” gibi kelimeler geliyorsa, o ülkede demokratik bir gelecek inşa edilemez. Çünkü artık siyaset utanılır, siyasetçi güvenilmez olmuş demektir.   Merkezefendi CHP İlçe Teşkilatı olarak, değişim ve dönüşümün yerelden başladığının bilincindeyiz. Bu sebeple de kendi yerelimizden başlayıp, vatandaşlarımıza siyaset tarihi, bilimsel ilerleme, felsefe vb. konularda her biri alanında yetkin hocalarımızın verecekleri bir dizi seminer sayesinde, daha farklı bir siyasetin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz.    Türkiye uzun zamandır kavgacı, kutuplaştırıcı, vatandaşını dinlemeyen, suçlayıcı bir siyaset dilinin pençesinde ne yazık ki can çekişiyor. Biz, bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. Daha demokratik, kuşatıcı, birleştirici ve naif bir dile ihtiyacımız var. Bunun için de 19 Ekim Cumartesi gününden başlamak üzere, Merkezefendi’de bu işin tohumlarını atıyoruz” dedi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, Siyaset Akademisi çalışmaları için kolları sıvadı. Önceki ay, ISO9001:2015 Kalite Yönetim Belgesi alan ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, yeni çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Merkezefendi iki önemli ismi karşılamaya hazırlanıyor. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 19 Ekim Cumaretsi günü saat 13.00’da yapılacak konferansa, İstanbul seçimlerinde, siyasi stratejileriyle etkin bir şekilde görev alan CHP Parti Meclisi Üyesi,  Türkiye siyaseti ve genel siyaset üzerine makaleleri ve kitapları bulunan, yazar,  Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yüksel Taşkın ve son genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 1.Bölge 21.sıra milletvekili adayı, Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin sahibi, Sosyal Demokrasi Vakfı'nın (SODEV) Başkanı, araştırmacı-yazar, ekonomist Ertan Aksoy  “Türkiye’nin Demokratik Geleceği”ni ve ''İstanbul'da - Merkezefendi'de başarının ortak dilini konuşmak üzere katılacak.

 

NİÇİN MERKEZEFENDİ SİYASET AKADEMİSİ OLMALI ?


Merkezefendi’de bir Siyaset Akademisi’nin olması gerektiğini belirten CHP İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “Ülkemizde maalesef ki siyaset dendiğinde insanların aklına olumlu şeyler gelmiyor. AK Parti iktidarı döneminde insanlar ya siyasetten soğudu ya da siyasetten korkar hale geldi. Biz, siyasetin etik değerlerini yeniden vatandaşlarımızın gündemine yerleştirmek istiyoruz. Bir ülkede siyaset dendiğinde akla sadece “çıkar, yolsuzluk” gibi kelimeler geliyorsa, o ülkede demokratik bir gelecek inşa edilemez. Çünkü artık siyaset utanılır, siyasetçi güvenilmez olmuş demektir.

 

Merkezefendi CHP İlçe Teşkilatı olarak, değişim ve dönüşümün yerelden başladığının bilincindeyiz. Bu sebeple de kendi yerelimizden başlayıp, vatandaşlarımıza siyaset tarihi, bilimsel ilerleme, felsefe vb. konularda her biri alanında yetkin hocalarımızın verecekleri bir dizi seminer sayesinde, daha farklı bir siyasetin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. 

 

Türkiye uzun zamandır kavgacı, kutuplaştırıcı, vatandaşını dinlemeyen, suçlayıcı bir siyaset dilinin pençesinde ne yazık ki can çekişiyor. Biz, bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. Daha demokratik, kuşatıcı, birleştirici ve naif bir dile ihtiyacımız var. Bunun için de 19 Ekim Cumartesi gününden başlamak üzere, Merkezefendi’de bu işin tohumlarını atıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.