Merkezefendi’de Türkiye Off-Road Şampiyonası heyecanı yaşanıyor

DENİZLİ 28.04.2019 - 14:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Merkezefendi’de Türkiye Off-Road Şampiyonası heyecanı yaşanıyor

Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın 2. Ayak DENDOFF yarışları Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin katkıları ile bugün 5 ayrı kategoride yapılacak yarışların heyecanı devam ediyor.   Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (DENDOFF)  organizatörlüğü ve Merkezefendi Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın son etabı olan Seyirci Etabı sabah saatlerinde başladı. İtalya, İstanbul, Ankara, Antalya, Kahramanmaraş, Karabük ve Denizli takımların yarıştığı şampiyonda 30 araç ve 62 sporcu kıyasıya mücadele ediyor.     Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın bugünkü etabının başlama startından önce konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan; "26 Nisan tarihinde başlayan ve 27 Nisan Cumartesi Günü toplamda 11,5 km. mukavemet etabı ile devam etmiştir. Bugün sizlerinde şahit olacağı adrenalin dolu, heyecan dolu, rekabet ve tutku dolu seyirci yarışları etabına hoş geldiniz. Sporun ve sporcunun dostu olan Merkezefendi Belediyesi’nin Off-Road pisti, Türkiye’nin en güvenilir ve en uzun pistidir. Bugün koşulacak yarışlarda, İtalya’dan yabancı misafir takımının yanı sıra, İstanbul, Ankara, Antalya, Kahramanmaraş, Sakarya, Karabük illerimizle birlikte Denizli’den DENDOFF Evliyaoğlu Garaj Denizli takımları mücadele edeceklerdir.     Toplamda yedi kulüp bireysel yarışlarda 62 pilot ve yardımcı pilot bizlere bu heyecanı birlikte yaşatacaklardır. Şimdiden tüm takımlarımıza ve yarışmacılarımıza başarılar diliyor tebrik ediyorum. Ege Bölgesi’nin tek ulusal Off-Road Yarışı olan son 3 yılın en yüksek katılımlı yarışı durumuna çıkan ve en çok takım kaydı yapılan bugünkü yarışımız ilk defa Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda SS sınıfı  açılan yarış olmuştur. Bugün koşulacak yarışlarda SSB, S4, S3,S2 ve S1 olmak üzer toplamda 5 kategoride 39 kupa sahiplerini bulacaktır.     Burada başta Federasyonumuza,  bu heyecana, mücadeleye ortak olup, böyle güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayan değerli protokol üyelerimize, siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yarışlarımızın kazasız bir şekilde tamamlanarak yarışlarda mücadele edecek olan tüm takımlarımıza ve yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.     Kadın pilotlar derece istiyor  Yarışmaya katılan kadın pilotlardan İlayda Hancı Korkut, 2013 yılından beri hem yerel hem ulusal hem de uluslar arası Off Road yarışlarına katıldığını kaydetti. Yarışların Denizli etabının heyecanlı geçtiğini aktaran Hancıoğlu, “Şu an sezonun başı, Denizli’deki yarış da bizim için güzey geçiyor. Biraz zorlu ancak gün sonunda derece almak istiyoruz” dedi.    Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın stardı ile sporcular zor parkurda mücadelelerine başladı.  Adrenalin ve heyecanın yaşandığı Off-Road yarışlarında sporcular araçları ile tozu dumana kattı. Parkur koşullarına göre suya giren, kasislerde uçan araçlar vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı. Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular kupalarını alacak.              

Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın 2. Ayak DENDOFF yarışları Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin katkıları ile bugün 5 ayrı kategoride yapılacak yarışların heyecanı devam ediyor.

 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (DENDOFF)  organizatörlüğü ve Merkezefendi Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın son etabı olan Seyirci Etabı sabah saatlerinde başladı. İtalya, İstanbul, Ankara, Antalya, Kahramanmaraş, Karabük ve Denizli takımların yarıştığı şampiyonda 30 araç ve 62 sporcu kıyasıya mücadele ediyor.

 

 

Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın bugünkü etabının başlama startından önce konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan; "26 Nisan tarihinde başlayan ve 27 Nisan Cumartesi Günü toplamda 11,5 km. mukavemet etabı ile devam etmiştir. Bugün sizlerinde şahit olacağı adrenalin dolu, heyecan dolu, rekabet ve tutku dolu seyirci yarışları etabına hoş geldiniz. Sporun ve sporcunun dostu olan Merkezefendi Belediyesi’nin Off-Road pisti, Türkiye’nin en güvenilir ve en uzun pistidir. Bugün koşulacak yarışlarda, İtalya’dan yabancı misafir takımının yanı sıra, İstanbul, Ankara, Antalya, Kahramanmaraş, Sakarya, Karabük illerimizle birlikte Denizli’den DENDOFF Evliyaoğlu Garaj Denizli takımları mücadele edeceklerdir.

 

 

Toplamda yedi kulüp bireysel yarışlarda 62 pilot ve yardımcı pilot bizlere bu heyecanı birlikte yaşatacaklardır. Şimdiden tüm takımlarımıza ve yarışmacılarımıza başarılar diliyor tebrik ediyorum. Ege Bölgesi’nin tek ulusal Off-Road Yarışı olan son 3 yılın en yüksek katılımlı yarışı durumuna çıkan ve en çok takım kaydı yapılan bugünkü yarışımız ilk defa Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda SS sınıfı  açılan yarış olmuştur. Bugün koşulacak yarışlarda SSB, S4, S3,S2 ve S1 olmak üzer toplamda 5 kategoride 39 kupa sahiplerini bulacaktır.

 

 

Burada başta Federasyonumuza,  bu heyecana, mücadeleye ortak olup, böyle güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayan değerli protokol üyelerimize, siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yarışlarımızın kazasız bir şekilde tamamlanarak yarışlarda mücadele edecek olan tüm takımlarımıza ve yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Kadın pilotlar derece istiyor 


Yarışmaya katılan kadın pilotlardan İlayda Hancı Korkut, 2013 yılından beri hem yerel hem ulusal hem de uluslar arası Off Road yarışlarına katıldığını kaydetti. Yarışların Denizli etabının heyecanlı geçtiğini aktaran Hancıoğlu, “Şu an sezonun başı, Denizli’deki yarış da bizim için güzey geçiyor. Biraz zorlu ancak gün sonunda derece almak istiyoruz” dedi. 

 

Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın stardı ile sporcular zor parkurda mücadelelerine başladı.  Adrenalin ve heyecanın yaşandığı Off-Road yarışlarında sporcular araçları ile tozu dumana kattı. Parkur koşullarına göre suya giren, kasislerde uçan araçlar vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı. Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular kupalarını alacak.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.