Milletvekili Tin: Kredi Ödemeleri Ertelenecek

GÜNDEM 23.03.2020 - 13:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Milletvekili Tin: Kredi Ödemeleri Ertelenecek

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Denizli Milletvekili Şahin Tin konuyla ilgili detaylı bilgileri sosyal medya hesabından duyurdu.   Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşların evlerinde kalmaları ödemelerin aksamasına sebep oldu. Bir çok çalışan ücretsiz izne veya işten atmalara maruz kalırken, bankalar bu durumlar için kolaylık sağlanabilmesi adına kredi ödemelerini erteledi.   Denizli Milletvekili Şahin Tin konuyla ilgili açıklama yaptı. Korona salgını sebebiyle tedbirlere bir yenisinin eklendiğini belirten Milletvekili Tin “Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla destek paketleri hazırlayıp devreye aldı” dedi.   Şahin Tin açıklamasında “Ziraat Bankası, 31 Mart'ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerini öteleyecek ve ayrıca İstihdam azaltmayan firmalara 3 aylık personel maaş gideri kadar limit imkanı verebilecek.   Ziraat Bankası, ödeme sorunu yaşayan müşterilerinin mevcut kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle uygun vadeli yapılandırma sağlayabilecek” ifadelerini kullanarak Ziraat Bankası’nda yapılan değişiklikleri anlattı.   Vakıf Bank’ta yapılan kredi ödemelerindeki düzenleme için “Vakıf Bank, müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla firmaların 30 Haziran'a kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacak, işletmelere 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi kullandırabilecek” ifadelerini kullanan Denizli Milletvekili Tin Halkbank için şu cümlelere yer verdi;   “Halkbank, Covid_19 virüs salgınına karşı aldığı finansal istikrar önlemlerinde ise 31 Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.   Esnaf ve sanatkarların kullandıkları kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz ertelenebilecek.   Halkbank müşterileri, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırabilecek. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek”  

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Denizli Milletvekili Şahin Tin konuyla ilgili detaylı bilgileri sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşların evlerinde kalmaları ödemelerin aksamasına sebep oldu. Bir çok çalışan ücretsiz izne veya işten atmalara maruz kalırken, bankalar bu durumlar için kolaylık sağlanabilmesi adına kredi ödemelerini erteledi.

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin konuyla ilgili açıklama yaptı. Korona salgını sebebiyle tedbirlere bir yenisinin eklendiğini belirten Milletvekili Tin “Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla destek paketleri hazırlayıp devreye aldı” dedi.

 

Şahin Tin açıklamasında “Ziraat Bankası, 31 Mart'ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemelerini öteleyecek ve ayrıca İstihdam azaltmayan firmalara 3 aylık personel maaş gideri kadar limit imkanı verebilecek.

 

Ziraat Bankası, ödeme sorunu yaşayan müşterilerinin mevcut kredilerinin 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle uygun vadeli yapılandırma sağlayabilecek” ifadelerini kullanarak Ziraat Bankası’nda yapılan değişiklikleri anlattı.

 

Vakıf Bank’ta yapılan kredi ödemelerindeki düzenleme için “Vakıf Bank, müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla firmaların 30 Haziran'a kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacak, işletmelere 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi kullandırabilecek” ifadelerini kullanan Denizli Milletvekili Tin Halkbank için şu cümlelere yer verdi;

 

“Halkbank, Covid_19 virüs salgınına karşı aldığı finansal istikrar önlemlerinde ise 31 Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

 

Esnaf ve sanatkarların kullandıkları kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz ertelenebilecek.

 

Halkbank müşterileri, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırabilecek. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.