Milyonlarca Öğrenciye Müjde! Devlet 4 Bin 809 Lira Verecek...

YAŞAM 17.11.2018 - 11:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Milyonlarca Öğrenciye Müjde! Devlet 4 Bin 809 Lira Verecek...

Çalışma hayatıyla tanışması amacıyla üniversite öğrencileri devlet tarafından kamu kurumlarında ücretli olarak çalıştırılacak. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla 3 ay çalışacak olan öğrencilere program kapsamında aylık bir asgari ücret verilecek. Üç aylık program kapsamında öğrencilere toplamda 4 bin 809 lira verilecek.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu üniversitelilere yaz döneminde asgari ücretle iş müjdesi hayata geçti. Yükseköğretim öğrencileri, 3 ay toplum yararına çalışmalara katılıp, asgari ücret alabilecek.     4 BİN 809 LİRA ALACAK Türkiye İş Kurumu, Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Yönetmeliğe 'Yükseköğretim öğrencilerine yönelik Toplum Yararına Programlar (TYP) uygulaması' eklendi. Açıköğretim, yüksek lisans, doktora öğrencileri hariç yükseköğretim öğrencilerine, çalışma hayatıyla tanışmaları için Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarıyla TYP uygulanacak. Katılımcılar, TYP'lerden en fazla 3 ay yararlanacak. Toplam olarak üç ay çalışan bir öğrenci 4 bin 809 lira alabilecek.   NASIL HESAPLANACAK? Programlar, 'doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kurumların kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi' gibi toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda olacak. Katılımcıya, günlük asgari ücret üzerinden katıldığı gün kadar ödeme yapılacak.

Çalışma hayatıyla tanışması amacıyla üniversite öğrencileri devlet tarafından kamu kurumlarında ücretli olarak çalıştırılacak. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla 3 ay çalışacak olan öğrencilere program kapsamında aylık bir asgari ücret verilecek. Üç aylık program kapsamında öğrencilere toplamda 4 bin 809 lira verilecek.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu üniversitelilere yaz döneminde asgari ücretle iş müjdesi hayata geçti. Yükseköğretim öğrencileri, 3 ay toplum yararına çalışmalara katılıp, asgari ücret alabilecek.

 

 

4 BİN 809 LİRA ALACAK

Türkiye İş Kurumu, Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Yönetmeliğe 'Yükseköğretim öğrencilerine yönelik Toplum Yararına Programlar (TYP) uygulaması' eklendi. Açıköğretim, yüksek lisans, doktora öğrencileri hariç yükseköğretim öğrencilerine, çalışma hayatıyla tanışmaları için Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarıyla TYP uygulanacak. Katılımcılar, TYP'lerden en fazla 3 ay yararlanacak. Toplam olarak üç ay çalışan bir öğrenci 4 bin 809 lira alabilecek.

 

NASIL HESAPLANACAK?

Programlar, 'doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kurumların kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi' gibi toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda olacak. Katılımcıya, günlük asgari ücret üzerinden katıldığı gün kadar ödeme yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.