Nohut Gavurgası tarih oldu

KÜLTÜR 30.08.2018 - 18:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Nohut Gavurgası tarih oldu

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bütün mahalle halkının toplanarak yaptığı geleneksel Nohut Ütmesi  Halk Dilinde Nohut Gavurgası etkinliği yavaş yavaş tarih oluyor. Burhan Sönmez. ilçede nohut ütmesi ( gavurgası )  yaparak bu geleneği yaşatmak için çalışıyor.   Çameli ilçesinde yıllardır yapılan ve geleneksel hale gelen bütün mahalle halkının toplanarak yaptığı nohut ütmesi etkinliği yok olmaya başladı. Çameli'de Nohut Ütmesi yapan Burhan Sönmez eskiden mahallenin ortasında kocaman ateş yakılır, üzerine nohutlar atılırdı. Ütülen nohutlar, tüm mahalleli ile birlikte sohbet ortamında yenirdi.Çameli ilçesinde halen devam eden nohut ütmesini, yazın yemesi zevkli olur. Çünkü bütünmahalle halkı ateşin etrafında toplanıp türküler, şarkılar söyler, nohut üter. Ama zaman geçtikçe bu kültürümüzü kaybediyoruz” dedi.        

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bütün mahalle halkının toplanarak yaptığı geleneksel Nohut Ütmesi  Halk Dilinde Nohut Gavurgası etkinliği yavaş yavaş tarih oluyor. Burhan Sönmez. ilçede nohut ütmesi ( gavurgası )  yaparak bu geleneği yaşatmak için çalışıyor.

 

Çameli ilçesinde yıllardır yapılan ve geleneksel hale gelen bütün mahalle halkının toplanarak yaptığı nohut ütmesi etkinliği yok olmaya başladı. Çameli'de Nohut Ütmesi yapan Burhan Sönmez eskiden mahallenin ortasında kocaman ateş yakılır, üzerine nohutlar atılırdı. Ütülen nohutlar, tüm mahalleli ile birlikte sohbet ortamında yenirdi.Çameli ilçesinde halen devam eden nohut ütmesini, yazın yemesi zevkli olur. Çünkü bütünmahalle halkı ateşin etrafında toplanıp türküler, şarkılar söyler, nohut üter. Ama zaman geçtikçe bu kültürümüzü kaybediyoruz” dedi.

 

 

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.