O ilçede sobalar yeniden yakıldı

DENİZLİ 23.05.2020 - 02:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

O ilçede sobalar yeniden yakıldı

Denizli'nin Çameli İlçesinde  son 75 yılın en sıcak Mayıs ayının yaşandığı günlerde havanın aniden 9 ila 13 derece arasında düşmesi sonucu soğuk hava etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece arasına kadar düşmesi sonucu bazı vatandaşlar sobalarını yakmak zorunda kaldı.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmede zirai don uyarısı yaparken, dün akşam saatlerinde soğuk havanın etkisini göstermesi ile birlikte Çameli İlçesi'nde soba ve kaloriferler tekrar ateşlendi. Soğuk ve yağışlı hava ile birlikte kalın giysiler ceket ve kabanlar raflardan indirildi.   Çameli’de, akşam saatlerinde etkili şekilde soğuk olduğu için sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “10 Gündür sıcak havanın etkisindeydik bugün havada sert bir düşüş yaşandı. Hava oldukça soğuk ve fırtınada cıktı. Küçük çocukları ve hastaları olan aileler özellikle sobaları yakıyorlar. Sobaları ve kaloriferleri yanmayan vatandaşlar ise elektrik ısıtıcıları  ile idare ediyor” ifadelerini kullandılar.   METEROLOJİDEN DON UYARISI Hava sıcaklıklarında başlayan ani sıcaklık düşüşü bugün hissedilir seviyede geriledi hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle meteorolojiden uyarı geldi.  Yapılan uyarıda, 23-25 Mayıs tarihleri arasında don riski oluşabileceği tahmininde bulunan Meteoroloji, üreticileri tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu. Don olayının 23 Mayıs Cumartesi günü 02:00’de başlayıp 25 Mayıs Pazartesi saat 09:00’a kadar etkili olacağı uyarısında bulunuldu.   Çameli'de 5 günlük hava raporu;

Denizli'nin Çameli İlçesinde  son 75 yılın en sıcak Mayıs ayının yaşandığı günlerde havanın aniden 9 ila 13 derece arasında düşmesi sonucu soğuk hava etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece arasına kadar düşmesi sonucu bazı vatandaşlar sobalarını yakmak zorunda kaldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmede zirai don uyarısı yaparken, dün akşam saatlerinde soğuk havanın etkisini göstermesi ile birlikte Çameli İlçesi'nde soba ve kaloriferler tekrar ateşlendi. Soğuk ve yağışlı hava ile birlikte kalın giysiler ceket ve kabanlar raflardan indirildi.

 

Çameli’de, akşam saatlerinde etkili şekilde soğuk olduğu için sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “10 Gündür sıcak havanın etkisindeydik bugün havada sert bir düşüş yaşandı. Hava oldukça soğuk ve fırtınada cıktı. Küçük çocukları ve hastaları olan aileler özellikle sobaları yakıyorlar. Sobaları ve kaloriferleri yanmayan vatandaşlar ise elektrik ısıtıcıları  ile idare ediyor” ifadelerini kullandılar.

 

METEROLOJİDEN DON UYARISI

Hava sıcaklıklarında başlayan ani sıcaklık düşüşü bugün hissedilir seviyede geriledi hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle meteorolojiden uyarı geldi.  Yapılan uyarıda, 23-25 Mayıs tarihleri arasında don riski oluşabileceği tahmininde bulunan Meteoroloji, üreticileri tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu. Don olayının 23 Mayıs Cumartesi günü 02:00’de başlayıp 25 Mayıs Pazartesi saat 09:00’a kadar etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

 

Çameli'de 5 günlük hava raporu;

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.