Okullar tatil olacak mı? Sağlık Bakanı Koca açıkladı

EĞİTİM 11.03.2020 - 17:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Okullar tatil olacak mı? Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sabah saatlerinde Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak ''Ortak açıklama yapılacak'' dedi. Bilim Kurulu toplantısının ardından ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Okulların tatil edilmesi bugün gündemimize gelmedi'' dedi.   Gelen son dakika haberine göre, dün gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk Korona Virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı.    Bakan'ın açıklaması sonrasında akıllara 'Okullar tatil edilecek mi?'' sorusu geldi. Saat 13:30'da Sağlık Bakanlığı'nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılımıyla Bilim Kurulu toplantısı başladı. Toplantıda Corona Virüse karşı alınacak önlemler görüşülüyor. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı açıklanmıştı ama Bakan katılmadı. Eğitim ile ilgili süreç Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile yapılacak istişare sonucu belirlenecek.   Türkiye’de koronovirüsü nedeniyle eğitime ara verilmesi kararı çıkması halinde uzaktan eğitim ile öğrencilerinin kendi öğretmenleriyle eğitimlerine kesintisiz devam etmesi için çalışmalar başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair kararı henüz açıklamazken Türkiye'deki önde gelen özel eğitim kurumlarından bazıları eğitimlere ara verilmesi halinde öğrencilerin uzaktan eğitim metodu ile derslerine devam edeceğini duyurdu. Virüsün çıktığı Çin'de geçilen sistem büyük ölçüde başarılı olmuştu.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sabah saatlerinde Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak ''Ortak açıklama yapılacak'' dedi. Bilim Kurulu toplantısının ardından ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Okulların tatil edilmesi bugün gündemimize gelmedi'' dedi.

 

Gelen son dakika haberine göre, dün gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk Korona Virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı. 

 

Bakan'ın açıklaması sonrasında akıllara 'Okullar tatil edilecek mi?'' sorusu geldi. Saat 13:30'da Sağlık Bakanlığı'nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılımıyla Bilim Kurulu toplantısı başladı. Toplantıda Corona Virüse karşı alınacak önlemler görüşülüyor. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı açıklanmıştı ama Bakan katılmadı. Eğitim ile ilgili süreç Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile yapılacak istişare sonucu belirlenecek.

 

Türkiye’de koronovirüsü nedeniyle eğitime ara verilmesi kararı çıkması halinde uzaktan eğitim ile öğrencilerinin kendi öğretmenleriyle eğitimlerine kesintisiz devam etmesi için çalışmalar başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair kararı henüz açıklamazken Türkiye'deki önde gelen özel eğitim kurumlarından bazıları eğitimlere ara verilmesi halinde öğrencilerin uzaktan eğitim metodu ile derslerine devam edeceğini duyurdu. Virüsün çıktığı Çin'de geçilen sistem büyük ölçüde başarılı olmuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.