Oluklu Kertenkele lavabo gider borsuna girdi

DENİZLİ 19.07.2020 - 13:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Oluklu Kertenkele lavabo gider borsuna girdi

Denizli’nin Babadağ İlçesi’nden bir evin lavabo atık su borusuna giren yılana benzerliği ile bilinen Oluklu Kertenkele itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak doğaya bırakıldı.   Olay Babadağ İlçesi Karabebek Mevkiinde bir evde yaşandı. Edinilen bilgiye göre evin lavabosuna kadar giren Oluklu Kertenkele atık suyun gitmesini engellemesi üzerine ev sahipleri tarafından fark edildi. Durumun itfaiye ekiplerine haber verilmesi üzerine olayın yaşandığı eve gelen ekipler harekete geçti. 1 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilen Oluklu Kertenkele gider borusu kesilerek bir çuval içine konuldu. Ardından ekipler tarafından araziye getirilen Oluklu Kertenkele boru içinden çıkarılarak doğaya bırakıldı.       Uzmanlar, Oluklu Kertenkelelerin, yılana benzeyen görüntüleri, uzun ve ayaksız oluşları nedeniyle halk arasında zehirli yılan sanılıp öldürülüyor. Oysa Oluklu Kertenkeleleri, insanlara zarar vermeyen, tam tersi zararlı böcekleri temizlediği için yararlı bir canlı olduğunu belirtiyor.    

Denizli’nin Babadağ İlçesi’nden bir evin lavabo atık su borusuna giren yılana benzerliği ile bilinen Oluklu Kertenkele itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak doğaya bırakıldı.

 

Olay Babadağ İlçesi Karabebek Mevkiinde bir evde yaşandı. Edinilen bilgiye göre evin lavabosuna kadar giren Oluklu Kertenkele atık suyun gitmesini engellemesi üzerine ev sahipleri tarafından fark edildi. Durumun itfaiye ekiplerine haber verilmesi üzerine olayın yaşandığı eve gelen ekipler harekete geçti. 1 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilen Oluklu Kertenkele gider borusu kesilerek bir çuval içine konuldu. Ardından ekipler tarafından araziye getirilen Oluklu Kertenkele boru içinden çıkarılarak doğaya bırakıldı.

 

 

 

Uzmanlar, Oluklu Kertenkelelerin, yılana benzeyen görüntüleri, uzun ve ayaksız oluşları nedeniyle halk arasında zehirli yılan sanılıp öldürülüyor. Oysa Oluklu Kertenkeleleri, insanlara zarar vermeyen, tam tersi zararlı böcekleri temizlediği için yararlı bir canlı olduğunu belirtiyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.