Öselmiş, Vali Karahan ile usulsüz atamaları görüştü

DENİZLİ 20.06.2019 - 13:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Öselmiş, Vali Karahan ile usulsüz atamaları görüştü

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Özelmiş, Vali Karahan’ı ziyaret etti. Ziyarette Öselmiş, Vali Karahan ile Milli Eğitimdeki usulsüz atamaları görüştüğünü açıkladı.   Ziyaret ile ilgili bilgi veren Öselmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kolaylaştırmak yerine zorlaştıran, sorun çözmek yerine sorun üreten bir yapı olduğuna değinerek, çok kısa süre önce Bakanlık tarafından yapılan sınav sonucuna göre ataması yapılan ve çok yüksek puan alarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan personellerin hiçbir izahı olmayacak şekilde farklı ilçe ve kurumlara adeta sürüldüklerini belirterek; İl Müdürlüğünün bahar rüzgarına kapılıp, kara kışa kapı araladığını belirtti.   Hizmet üretmek, rehberlik etmek, yerine göre denetim faaliyetinde bulunmak amacıyla yol gösterici bir tavır içerisinde olmaları gerekirken, bazı maarif müfettişlerinin makam ve unvanlarını kullanarak bir takım uygunsuz,  devlet edep ve adabına yakışmayan eylemleri olduğuna değinen Öselmiş, “bunu kabul etmemiz mümkün değil, devletin imkanları millete hizmet için vardır. Hiç kimse bulunduğu makam ve mevkii kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaz. Buna asla müsaade etmeyiz.” dedi.   Sayın valimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ki usulsüz atamaları,  baskı,  zulüm ve ben yaptım olduları; İl Müdürlüğünde görevli bazı müfettişlerin uygunsuz,  devlet edep ve adabına yakışmayan eylemlerini ilettiklerini belirterek, “eski bürokratik uygulamalardan bir türlü vazgeçemeyen,  vazgeçmek istemeyen; alanda hizmet yerine hezimet üreten personellerinden bi haber İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu pervasız tutum ve davranışları konusunda Sayın Valimizin hassasiyet göstereceğine inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Özelmiş, Vali Karahan’ı ziyaret etti. Ziyarette Öselmiş, Vali Karahan ile Milli Eğitimdeki usulsüz atamaları görüştüğünü açıkladı.

 

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Öselmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kolaylaştırmak yerine zorlaştıran, sorun çözmek yerine sorun üreten bir yapı olduğuna değinerek, çok kısa süre önce Bakanlık tarafından yapılan sınav sonucuna göre ataması yapılan ve çok yüksek puan alarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan personellerin hiçbir izahı olmayacak şekilde farklı ilçe ve kurumlara adeta sürüldüklerini belirterek; İl Müdürlüğünün bahar rüzgarına kapılıp, kara kışa kapı araladığını belirtti.

 

Hizmet üretmek, rehberlik etmek, yerine göre denetim faaliyetinde bulunmak amacıyla yol gösterici bir tavır içerisinde olmaları gerekirken, bazı maarif müfettişlerinin makam ve unvanlarını kullanarak bir takım uygunsuz,  devlet edep ve adabına yakışmayan eylemleri olduğuna değinen Öselmiş, “bunu kabul etmemiz mümkün değil, devletin imkanları millete hizmet için vardır. Hiç kimse bulunduğu makam ve mevkii kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaz. Buna asla müsaade etmeyiz.” dedi.

 

Sayın valimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ki usulsüz atamaları,  baskı,  zulüm ve ben yaptım olduları; İl Müdürlüğünde görevli bazı müfettişlerin uygunsuz,  devlet edep ve adabına yakışmayan eylemlerini ilettiklerini belirterek, “eski bürokratik uygulamalardan bir türlü vazgeçemeyen,  vazgeçmek istemeyen; alanda hizmet yerine hezimet üreten personellerinden bi haber İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu pervasız tutum ve davranışları konusunda Sayın Valimizin hassasiyet göstereceğine inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.