Pamukkale Belediyesi’nden Ailelere Büyük Destek

PAMUKKALE 25.07.2019 - 14:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale Belediyesi’nden Ailelere Büyük Destek

Pamukkale Belediyesi, eğitime verdiği önemi yepyeni projesi ile bir kez daha kanıtlıyor. Pamukkale Belediyesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim hayatına hazır olup olmadığını uzman kişilerce uygulanan Metropolitan testiyle cevap veriyor. Belediye Başkanı Avni Örki, “Geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitim hayatı önemli. Bu nedenle belediye olarak, 5 ve 6 yaş grubundaki çocuklarımızın okula hazır olup olmadığını saptayarak, ailelerimize destek olmayı amaçladık” dedi.   Pamukkale Belediyesi, eğitim hayatına başlama yaşına gelmiş 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni yapmaya başladı. Çocukların okula hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir test olan “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”, Pamukkale Belediyesi’nce ücretsiz uygulanmaya başlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Çocuklarımız bizim için çok değerli. Ücretsiz sunduğumuz bu testle, en değerlilerimize en güzel geleceği hazırlarken, onlara en iyi eğitimi sunmaya gayret ederken, çocuklarımızın eğitim hayatına uyum sağlayıp sağlayamayacağı noktasında ailelerimizin kafasındaki soru işaretlerini çözmeyi amaçladık. Minik çocuklarımızın, okula başlamadan fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirildiği bu test gerçekten önemli. Belediyemizde görevli uzman kişilerce yapılan okul olgunluğu testini ücretsiz yaparak, Pamukkale ilçemizde yaşayan ailelerimize bu güzel imkânı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.   TEST TAMAMEN ÜCRETSİZ Pamukkale Belediyesi’nin Pamukkaleli ailelere sunduğu ücretsiz Metropolitan Okul Olgunluğu Testi yaptırmak isteyen vatandaşların 444 9 220 numaralı telefondan Aile Destek Birimi’ne ulaşmaları gerekiyor. Aile Destek Birimi’nde görevli uzman kişilerce 5-6 yaş grubu çocuklara uygulanan test, okuma olgunluğu ve sayı olgunluğu noktasında toplam 6 testten, 100 maddeden oluşmakta. Uzman personelce, birebir uygulanan testin süresi 25-30 dakika sürerken, test sonunda ailelere detaylı bilgi verilerek, çocuğun eksik yönleri noktasında destek sağlanıyor.   METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ NEDİR? Birçok özel kurumlarda ücretli yapılan Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi açısından belirli bir düzeye gelmesi ve okulda kendisinden beklenilenleri başarılı bir şekilde yerine getirmeye hazır olup olmadığının yanıtını veriyor. Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt testten, 100 maddeden oluşan, 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik, birebir uzman kişilerce uygulanan test sonucunda, çocuğun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu noktasında bilgiler veriyor.

Pamukkale Belediyesi, eğitime verdiği önemi yepyeni projesi ile bir kez daha kanıtlıyor. Pamukkale Belediyesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim hayatına hazır olup olmadığını uzman kişilerce uygulanan Metropolitan testiyle cevap veriyor. Belediye Başkanı Avni Örki, “Geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitim hayatı önemli. Bu nedenle belediye olarak, 5 ve 6 yaş grubundaki çocuklarımızın okula hazır olup olmadığını saptayarak, ailelerimize destek olmayı amaçladık” dedi.

 

Pamukkale Belediyesi, eğitim hayatına başlama yaşına gelmiş 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni yapmaya başladı. Çocukların okula hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir test olan “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”, Pamukkale Belediyesi’nce ücretsiz uygulanmaya başlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Çocuklarımız bizim için çok değerli. Ücretsiz sunduğumuz bu testle, en değerlilerimize en güzel geleceği hazırlarken, onlara en iyi eğitimi sunmaya gayret ederken, çocuklarımızın eğitim hayatına uyum sağlayıp sağlayamayacağı noktasında ailelerimizin kafasındaki soru işaretlerini çözmeyi amaçladık. Minik çocuklarımızın, okula başlamadan fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirildiği bu test gerçekten önemli. Belediyemizde görevli uzman kişilerce yapılan okul olgunluğu testini ücretsiz yaparak, Pamukkale ilçemizde yaşayan ailelerimize bu güzel imkânı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

 

TEST TAMAMEN ÜCRETSİZ

Pamukkale Belediyesi’nin Pamukkaleli ailelere sunduğu ücretsiz Metropolitan Okul Olgunluğu Testi yaptırmak isteyen vatandaşların 444 9 220 numaralı telefondan Aile Destek Birimi’ne ulaşmaları gerekiyor. Aile Destek Birimi’nde görevli uzman kişilerce 5-6 yaş grubu çocuklara uygulanan test, okuma olgunluğu ve sayı olgunluğu noktasında toplam 6 testten, 100 maddeden oluşmakta. Uzman personelce, birebir uygulanan testin süresi 25-30 dakika sürerken, test sonunda ailelere detaylı bilgi verilerek, çocuğun eksik yönleri noktasında destek sağlanıyor.

 

METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ NEDİR?

Birçok özel kurumlarda ücretli yapılan Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi açısından belirli bir düzeye gelmesi ve okulda kendisinden beklenilenleri başarılı bir şekilde yerine getirmeye hazır olup olmadığının yanıtını veriyor. Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt testten, 100 maddeden oluşan, 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik, birebir uzman kişilerce uygulanan test sonucunda, çocuğun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu noktasında bilgiler veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.