Pamukkale'de 1,5 litre suya 15 TL. ödedi

TURİZM 26.08.2019 - 10:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale'de 1,5 litre suya 15 TL. ödedi

Pamukkale’de 60 lira giriş ücreti veren ziyaretçilerin atıştırmalık yiyecek içecekler için yaptıkları ödemeler lüks restoranlarla yarışıyor. Yerli bir kadın turist 1,5 litre su için 15 lira ödediğini belirterek tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.   Beyaz Cennet' Pamukkale’deki cep yakan yiyecek içecek fiyatları, özellikle yerli turistlerin tepkisine neden oluyor. 60 lira giriş ücreti veren ziyaretçilerin atıştırmalık yiyecek içecekler için yaptıkları ödemeler lüks restoranlarla yarışıyor.   Sıcak havalarla birlikte hem dinlenmek hem de güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşlar tatil bölgelerine akın etti. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale’yi tercih eden vatandaşlar fiyatlara tepki gösterdi.     Pamukkale’de 1.5 litre suya 15 TL. ödeyen Fatma A. Ü. İsimli vatandaş suya ödediği fişi sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.   Fatme A.Ü. yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Pamukkale’de gezmek çok güzel ama yemin ederim Türk olduğum için her zaman gurur duysam da bu gün keşke yabancı olsaydım dedim. Kendi memleketimin tarihi yerleri ve doğal güzelliklerini görmek, oralarda yemek içmek ne kadar pahalı yemin ediyorum bir buçuk litre suya 15 TL. ödedim. Bir yabancı için bu sadece üç dört dolar ve oldukça uygun. Biz neden kendi milletine kazık atmayı seviyoruz anlamadım. Kültür ve Turizm Bakanlığını bu konuda uyarmak ve düzenleme yapmaları konusunda istekte bulunmak istiyorum. Her yeri özelleştirip insanların gelir seviyelerinin çok üzerinde fiyatlarla onları bu güzelliklerden ve tarihi yerleri görmekten mahrum bırakmanın amacı ne acaba. İnsan düşünmeden edemiyor. Gerçekten yazıklar olsun diyorum başka da birşey demiyorum. Bir kişinin giriş ücreti de oldukça fazla. Bunu da eklemek istiyorum. Ve o parayı verdiğiniz yetmiyor müze giriş için ayrıca 8 TL. bir ücret ayrıca Kleopatra havuzuna girmek için 50 TL. bir ücret ödüyorsunuz. Vatandaş o kadar parayı ödüyor ve ne faydalanacağı bir içme suyu şebekesi var belirli yerlerde var ama zor zar buluyorsun. Bayanlar çocuklarını emzirmek istese özel bir alan yok. Tuvalet bile sadece havuzların orada var. Bu kadar para ama hiç standartlara uygun hizmet yok. Sadece Pamukkale’nin güzelliği yeter. Ama onu da parası olan görüyor.....” dedi.  

Pamukkale’de 60 lira giriş ücreti veren ziyaretçilerin atıştırmalık yiyecek içecekler için yaptıkları ödemeler lüks restoranlarla yarışıyor. Yerli bir kadın turist 1,5 litre su için 15 lira ödediğini belirterek tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Beyaz Cennet' Pamukkale’deki cep yakan yiyecek içecek fiyatları, özellikle yerli turistlerin tepkisine neden oluyor. 60 lira giriş ücreti veren ziyaretçilerin atıştırmalık yiyecek içecekler için yaptıkları ödemeler lüks restoranlarla yarışıyor.

 

Sıcak havalarla birlikte hem dinlenmek hem de güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşlar tatil bölgelerine akın etti. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale’yi tercih eden vatandaşlar fiyatlara tepki gösterdi.

 

 

Pamukkale’de 1.5 litre suya 15 TL. ödeyen Fatma A. Ü. İsimli vatandaş suya ödediği fişi sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

 

Fatme A.Ü. yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Pamukkale’de gezmek çok güzel ama yemin ederim Türk olduğum için her zaman gurur duysam da bu gün keşke yabancı olsaydım dedim. Kendi memleketimin tarihi yerleri ve doğal güzelliklerini görmek, oralarda yemek içmek ne kadar pahalı yemin ediyorum bir buçuk litre suya 15 TL. ödedim. Bir yabancı için bu sadece üç dört dolar ve oldukça uygun. Biz neden kendi milletine kazık atmayı seviyoruz anlamadım. Kültür ve Turizm Bakanlığını bu konuda uyarmak ve düzenleme yapmaları konusunda istekte bulunmak istiyorum. Her yeri özelleştirip insanların gelir seviyelerinin çok üzerinde fiyatlarla onları bu güzelliklerden ve tarihi yerleri görmekten mahrum bırakmanın amacı ne acaba. İnsan düşünmeden edemiyor. Gerçekten yazıklar olsun diyorum başka da birşey demiyorum. Bir kişinin giriş ücreti de oldukça fazla. Bunu da eklemek istiyorum. Ve o parayı verdiğiniz yetmiyor müze giriş için ayrıca 8 TL. bir ücret ayrıca Kleopatra havuzuna girmek için 50 TL. bir ücret ödüyorsunuz. Vatandaş o kadar parayı ödüyor ve ne faydalanacağı bir içme suyu şebekesi var belirli yerlerde var ama zor zar buluyorsun. Bayanlar çocuklarını emzirmek istese özel bir alan yok. Tuvalet bile sadece havuzların orada var. Bu kadar para ama hiç standartlara uygun hizmet yok. Sadece Pamukkale’nin güzelliği yeter. Ama onu da parası olan görüyor.....” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.