Pamukkale’de rezervasyonlar yüzde 80'i geçti

TURİZM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2017 - 10:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Pamukkale’de rezervasyonlar yüzde 80'i geçti

Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Denizli'nin dünyaca ünlü turizm bölgesi Pamukkale büyük ilgi görüyor. Pamukkale'de otel ve tatil yerlerinde doluluk oranı yüzde 80’leri geçti.

Pamukkale'ye gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla göre bu yıl yüzde 35 oranında artış olduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, doluluk oranları ve Pamukkale’nin tatilde tercih edilmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi. Pamukkale'ye gelen Rus turist sayısında geçtiğimiz yıla göre gözle görülür bir artış olurken, şifalı sıcak su ve termal kaynakları sebebiyle bölgeye, Kore, Çin, Malezya, Tayvan gibi Uzak Doğu ülkelerinden de turistler geliyor.   Yaptıkları tanıtım ve organizasyonlarla Pamukkale’nin ziyaret edilme oranlarında artış olduğunu belirten DENTUROD Başkanı Şen, bu durumun bölge ve Denizli için oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. DENTUROD Başkanı Şen, "Kurban bayramının 10 güne çıkmasıyla, vatandaşlarımız tatil programlarını oldukça yoğunlaştırdılar. Pamukkale de ciddi anlamda talep görüyor. Tabi Denizli’nin rezervasyonu yaklaşık yüzde 80 dolmuş durumda, biz vatandaşlarımızı Pamukkale’ye davet ediyoruz. Özellikle sahil bölgelerinde çok büyük bir yoğunluk var. Oralarda yer bulabilmek imkansız hale geldi. Biz Pamukkale’de, ‘termal iyi gelir’ kampanyası ile beraber, vatandaşlarımıza neredeyse üçte bir fiyatına, kahvaltı, akşam yemeği, sıcak ve soğuk havuzlar, dahil olmak üzere tatil fırsatı sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Bir de vatandaşlarımız bu tatil boyunca yapacağı seyahatlerde önce can güvenliklerini ön planda tutmalarını ve geç saatlerde yola çıkmamaları konusunda da uyarıyoruz. Zafer ve Kurban Bayramlarını kutluyoruz" dedi.  "ÖREN YERLERİ ÖZEL GÜNLERDE ÜCRETSİZ OLSUN" Başlattıkları kampanya ile birlikte vatandaşların ulaşabileceği fiyatlarda hizmet vermeye başlattıklarını belirten Şen, bu yıl bu kampanyanın üçüncüsünü düzenleyeceklerini söyledi. Şen, "Hem Pamukkale’nin bilinirliğinin arttırılması, hem de bu ‘dünya cenneti’nin daha fazla insan tarafından tanınması için bu kampanyanın üçüncüsünü yapacağız, yine tüm vatandaşlarımızı Denizli’ye davet ediyoruz. Bizim küçük bir talebimiz daha var. Özellikle vatandaşlarımızın tatillerini yaptıkları bu bayram dönemlerinde, köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu dönem içerisinde, ören yerlerinin ücretsiz olması, vatandaşlarımızın bu ‘dünya güzeli’ni görmesine vesile olacak. Onların burayı görmesinin ardından buranın gelecek nesillere aktarılması oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bundan sonraki bayramlarda, köprü ve otoyollar gibi ören yerleri de ücretsiz olursa, çok büyük bir avantaj sağlanmış olur. Bu bölgeler çok daha fazla ziyaret edilebilir" diye konuştu.  
Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Denizli'nin dünyaca ünlü turizm bölgesi Pamukkale büyük ilgi görüyor. Pamukkale'de otel ve tatil yerlerinde doluluk oranı yüzde 80’leri geçti.

Pamukkale'ye gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla göre bu yıl yüzde 35 oranında artış olduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, doluluk oranları ve Pamukkale’nin tatilde tercih edilmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.


Pamukkale'ye gelen Rus turist sayısında geçtiğimiz yıla göre gözle görülür bir artış olurken, şifalı sıcak su ve termal kaynakları sebebiyle bölgeye, Kore, Çin, Malezya, Tayvan gibi Uzak Doğu ülkelerinden de turistler geliyor.

 


Yaptıkları tanıtım ve organizasyonlarla Pamukkale’nin ziyaret edilme oranlarında artış olduğunu belirten DENTUROD Başkanı Şen, bu durumun bölge ve Denizli için oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.


DENTUROD Başkanı Şen, "Kurban bayramının 10 güne çıkmasıyla, vatandaşlarımız tatil programlarını oldukça yoğunlaştırdılar. Pamukkale de ciddi anlamda talep görüyor. Tabi Denizli’nin rezervasyonu yaklaşık yüzde 80 dolmuş durumda, biz vatandaşlarımızı Pamukkale’ye davet ediyoruz. Özellikle sahil bölgelerinde çok büyük bir yoğunluk var. Oralarda yer bulabilmek imkansız hale geldi. Biz Pamukkale’de, ‘termal iyi gelir’ kampanyası ile beraber, vatandaşlarımıza neredeyse üçte bir fiyatına, kahvaltı, akşam yemeği, sıcak ve soğuk havuzlar, dahil olmak üzere tatil fırsatı sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Bir de vatandaşlarımız bu tatil boyunca yapacağı seyahatlerde önce can güvenliklerini ön planda tutmalarını ve geç saatlerde yola çıkmamaları konusunda da uyarıyoruz. Zafer ve Kurban Bayramlarını kutluyoruz" dedi. 



"ÖREN YERLERİ ÖZEL GÜNLERDE ÜCRETSİZ OLSUN"


Başlattıkları kampanya ile birlikte vatandaşların ulaşabileceği fiyatlarda hizmet vermeye başlattıklarını belirten Şen, bu yıl bu kampanyanın üçüncüsünü düzenleyeceklerini söyledi. Şen, "Hem Pamukkale’nin bilinirliğinin arttırılması, hem de bu ‘dünya cenneti’nin daha fazla insan tarafından tanınması için bu kampanyanın üçüncüsünü yapacağız, yine tüm vatandaşlarımızı Denizli’ye davet ediyoruz. Bizim küçük bir talebimiz daha var. Özellikle vatandaşlarımızın tatillerini yaptıkları bu bayram dönemlerinde, köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu dönem içerisinde, ören yerlerinin ücretsiz olması, vatandaşlarımızın bu ‘dünya güzeli’ni görmesine vesile olacak. Onların burayı görmesinin ardından buranın gelecek nesillere aktarılması oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bundan sonraki bayramlarda, köprü ve otoyollar gibi ören yerleri de ücretsiz olursa, çok büyük bir avantaj sağlanmış olur. Bu bölgeler çok daha fazla ziyaret edilebilir" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.