Pamukkale giriş ücretine yüzde 43 zam

KÜLTÜR 06.09.2018 - 15:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Pamukkale giriş ücretine yüzde 43 zam

Pamukkale’ye giriş ücreti 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak şartıyla yüzde 43 zam yapılarak 50 liraya yükseltildi.    Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze ve ören yerlerini işleten TÜRSAB’a gönderilen yazıda giriş ücretlerine zam yapıldı. Zamlar 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olacak. Gelen bu zamlara göre Denizli’nin Beyaz Cennet’i Pamukkale’ye giriş ücreti de kişi başına 35 liradan 50 liraya çıkartıldı. Bu zam yüzde 43 artış anlamına geliyor. Giriş ücretlerinin yüksek olmasından dolayı, yıllardır yanı başındaki doğal güzelliği göremeyen Denizli halkı için Pamukkale artık haram oldu. Çünkü 4 kişilik bir ailenin Pamukkale’ye girişi 200 TL oldu. Öte yandan Laodikya antik kentine giriş ücreti ise yüzde 50’lik zamla 10 liradan 15 liraya yükseltildi.      

Pamukkale’ye giriş ücreti 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak şartıyla yüzde 43 zam yapılarak 50 liraya yükseltildi.

 

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze ve ören yerlerini işleten TÜRSAB’a gönderilen yazıda giriş ücretlerine zam yapıldı. Zamlar 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olacak. Gelen bu zamlara göre Denizli’nin Beyaz Cennet’i Pamukkale’ye giriş ücreti de kişi başına 35 liradan 50 liraya çıkartıldı. Bu zam yüzde 43 artış anlamına geliyor. Giriş ücretlerinin yüksek olmasından dolayı, yıllardır yanı başındaki doğal güzelliği göremeyen Denizli halkı için Pamukkale artık haram oldu. Çünkü 4 kişilik bir ailenin Pamukkale’ye girişi 200 TL oldu. Öte yandan Laodikya antik kentine giriş ücreti ise yüzde 50’lik zamla 10 liradan 15 liraya yükseltildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.