PAÜ Akademisyenleri, Dünya Sıralamasında Yer Aldı

BİLİM 08.09.2020 - 10:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ Akademisyenleri, Dünya Sıralamasında Yer Aldı

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yüce ile Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi, Dünyanın en etkili 100 bin bilim insanı listesinde 195 Türk bilim insanı arasında yer alarak PAÜ’ye gurur yaşattı.   Thomson Reuters (artık ClarivateAnalytics), Elsevier ve son yıllarda Google Scholar gibi farklı e-kaynaklarda taranan akademik çalışmalardan elde ettiği istatistiki verilerine göre Dünyanın en etkili 100 bin bilim insanı listesi belli oldu. Yayın sayısı, yayınlara yapılan atıf sayılarına dayalı nicel ölçüm teknikleri neticesinde performansa dayalı bir değerlendirme sunan listede yer alan 195 Türk bilim insanı arasında, Pamukkale Üniversitesi’nden iki akademisyen de listeye adını yazdırmayı başardı.     Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Erkan Yüce alanında 150 yayın sayısıyla Dünya sıralamasında 82.543. olurken, Türk akademisyenleri listesinde 123. sırada yer aldı. Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi ise alanında 171 yayın sayısı ile Dünya sıralamasında 95.722. olarak Türk akademisyenleri listesinde 160. sırada yer almayı başardı.     Dünya çapında yapılan en etkili 100 bin bilim insanı sıralamasında yer alan PAÜ’lü akademisyenleri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Öğretim Üyelerimizin tüm Dünyada kabul gören bilimsel çalışmalara imza atmaları bizlere daima gurur kaynağı olup, memnun etmektedir. Pamukkale Üniversitesi, yaptığı bilimsel çalışmalarla gerek İlimize gerekse Ülkemizin bilim, sanayi, teknoloji, sağlık, spor ve sanatta gelişime katkı sunmaya devam edecektir. Yaptıkları çalışmalarla dünyanın başarılı akademisyenleri listesine girmeyi başaran Prof. Dr. Erkan Yüce ve Prof. Dr. Latif Elçi Hocalarımızı yürekten tebrik ediyor, gelecekte sıralamaya girecek öğretim üyelerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum.”

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yüce ile Fen Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi, Dünyanın en etkili 100 bin bilim insanı listesinde 195 Türk bilim insanı arasında yer alarak PAÜ’ye gurur yaşattı.

 

Thomson Reuters (artık ClarivateAnalytics), Elsevier ve son yıllarda Google Scholar gibi farklı e-kaynaklarda taranan akademik çalışmalardan elde ettiği istatistiki verilerine göre Dünyanın en etkili 100 bin bilim insanı listesi belli oldu. Yayın sayısı, yayınlara yapılan atıf sayılarına dayalı nicel ölçüm teknikleri neticesinde performansa dayalı bir değerlendirme sunan listede yer alan 195 Türk bilim insanı arasında, Pamukkale Üniversitesi’nden iki akademisyen de listeye adını yazdırmayı başardı.

 

 

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Erkan Yüce alanında 150 yayın sayısıyla Dünya sıralamasında 82.543. olurken, Türk akademisyenleri listesinde 123. sırada yer aldı. Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi ise alanında 171 yayın sayısı ile Dünya sıralamasında 95.722. olarak Türk akademisyenleri listesinde 160. sırada yer almayı başardı.

 

 

Dünya çapında yapılan en etkili 100 bin bilim insanı sıralamasında yer alan PAÜ’lü akademisyenleri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Öğretim Üyelerimizin tüm Dünyada kabul gören bilimsel çalışmalara imza atmaları bizlere daima gurur kaynağı olup, memnun etmektedir. Pamukkale Üniversitesi, yaptığı bilimsel çalışmalarla gerek İlimize gerekse Ülkemizin bilim, sanayi, teknoloji, sağlık, spor ve sanatta gelişime katkı sunmaya devam edecektir. Yaptıkları çalışmalarla dünyanın başarılı akademisyenleri listesine girmeyi başaran Prof. Dr. Erkan Yüce ve Prof. Dr. Latif Elçi Hocalarımızı yürekten tebrik ediyor, gelecekte sıralamaya girecek öğretim üyelerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.