Paü’de Türk Dünyası Şiir Şöleni

SANAT 08.05.2018 - 11:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Paü’de Türk Dünyası Şiir Şöleni

Pamukkale Üniversitesi Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu,  PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün katkılarıyla PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasından Sesler-I Gönlümüzden Düşenler” adıyla bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.   Pamukkale Üniversitesi Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu,  PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün katkılarıyla PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasından Sesler-I / Gönlümüzden Düşenler” adıyla bir şiir dinletisi gerçekleştirdi. Programa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Dr. Öğr. Üyesi Aysel Baytok, Öğr. Gör. İlmiraRagibova ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak topluluk danışmanı ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Türk edebiyatında şiirin önemini ve Türklerin şiire bakış açısını belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinlikte farklı Türk lehçelerinden şiirler; Türkistan’dan gelen hazırlık, lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından seslendirildi. Ayrıca Türk dünyasından ezgiler de öğrenciler tarafından seslendirildi.  

Pamukkale Üniversitesi Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu,  PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün katkılarıyla PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasından Sesler-I Gönlümüzden Düşenler” adıyla bir şiir dinletisi gerçekleştirdi.

 

Pamukkale Üniversitesi Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu,  PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün katkılarıyla PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda “Türk Dünyasından Sesler-I / Gönlümüzden Düşenler” adıyla bir şiir dinletisi gerçekleştirdi. Programa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Dr. Öğr. Üyesi Aysel Baytok, Öğr. Gör. İlmiraRagibova ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak topluluk danışmanı ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Türk edebiyatında şiirin önemini ve Türklerin şiire bakış açısını belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinlikte farklı Türk lehçelerinden şiirler; Türkistan’dan gelen hazırlık, lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından seslendirildi. Ayrıca Türk dünyasından ezgiler de öğrenciler tarafından seslendirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.