PAÜ Personeli, Engelsiz Hizmet Sunmak İçin İşaret Dili Öğreniyor

EĞİTİM 10.03.2020 - 12:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ Personeli, Engelsiz Hizmet Sunmak İçin İşaret Dili Öğreniyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik, İşaret Dili Eğitimi başladı.   İşaret Dili Eğitimi ile personelin işitme engelli bireylerle temel düzeyde iletişim kurmaları amaçlanıyor.Eğitim Fakültesi Binasında, on iki hafta boyunca haftada iki saat olarak planlanan eğitimler, PAÜ Eğitim Fakültesi-Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi-Türkçe EğitimiBölümü Öğretim Görevlisi Canan Alpler Yalçın tarafından verilecek.     İşaret dilleri anlam iletmek için görsel kılavuz yöntemini kullanan dillerdir diyen PAÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Büber, üniversite bünyesinde hayata geçirilen İşaret Dili Eğitimi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “İşaret dilleri, kendi dilbilgisi ve sözlüğü olan tam teşekküllü doğal dillerdir. Gerçekleştirilecek bu uygulama ile temel düzeyde Türk İşaret Dili Eğitimi verilmesi planlanıyor. Ülkemizde işitme ve konuşma alanında güçlük yaşayan bireylerin sayısı azımsanmayacak düzeyde. Bu eğitimle de üniversitemiz genelindeki personelimizin eğitim alması sağlanarak Üniversitemizin, işitme ve konuşma alanında güçlük yaşayan bireylere daha erişilebilir olması amaçlanıyor.”     Planlanan program kapsamda işaret dilinin genel özellikleri, tanışma cümleleri, günlük konuşma dili gibi konu başlıklarının aktarılacağıdersler Eğitim Fakültesi Binasında gerçekleştirilecek. İlk etapta iki gruptayetmiş kişiye verilecek eğitimin süresi 12 hafta olarak planlandı. Eğitimler önümüzdeki dönemlerde de devam edecek olup hem idari hem de akademik toplam 350 personelin işaret dili eğitimi alması hedeflenen programın sonundakatılımcılara temel düzeyde İşaret Dili Eğitimi katılım belgesi verilecek.  

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik, İşaret Dili Eğitimi başladı.

 

İşaret Dili Eğitimi ile personelin işitme engelli bireylerle temel düzeyde iletişim kurmaları amaçlanıyor.Eğitim Fakültesi Binasında, on iki hafta boyunca haftada iki saat olarak planlanan eğitimler, PAÜ Eğitim Fakültesi-Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi-Türkçe EğitimiBölümü Öğretim Görevlisi Canan Alpler Yalçın tarafından verilecek.

 

 

İşaret dilleri anlam iletmek için görsel kılavuz yöntemini kullanan dillerdir diyen PAÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Büber, üniversite bünyesinde hayata geçirilen İşaret Dili Eğitimi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “İşaret dilleri, kendi dilbilgisi ve sözlüğü olan tam teşekküllü doğal dillerdir. Gerçekleştirilecek bu uygulama ile temel düzeyde Türk İşaret Dili Eğitimi verilmesi planlanıyor. Ülkemizde işitme ve konuşma alanında güçlük yaşayan bireylerin sayısı azımsanmayacak düzeyde. Bu eğitimle de üniversitemiz genelindeki personelimizin eğitim alması sağlanarak Üniversitemizin, işitme ve konuşma alanında güçlük yaşayan bireylere daha erişilebilir olması amaçlanıyor.”

 

 

Planlanan program kapsamda işaret dilinin genel özellikleri, tanışma cümleleri, günlük konuşma dili gibi konu başlıklarının aktarılacağıdersler Eğitim Fakültesi Binasında gerçekleştirilecek. İlk etapta iki gruptayetmiş kişiye verilecek eğitimin süresi 12 hafta olarak planlandı. Eğitimler önümüzdeki dönemlerde de devam edecek olup hem idari hem de akademik toplam 350 personelin işaret dili eğitimi alması hedeflenen programın sonundakatılımcılara temel düzeyde İşaret Dili Eğitimi katılım belgesi verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.