PAÜ personeline “KBRN farkındalık ve şüpheli posta eğitimi”

EĞİTİM 06.11.2019 - 18:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ personeline “KBRN farkındalık ve şüpheli posta eğitimi”

Pamukkale Üniversitesi  (PAÜ)personeline;Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) maddelerinin insan, doğa ya da teknoloji kaynaklı kontrolsüz olarak yayılmasıyla oluşabilecek tehdit ve tehlikelerine karşı bilinç oluşturulması için “KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi” verildi.   PAÜPersonel Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim, Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi, Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD); kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlerle ilgili olaylarda ilk müdahale, ölçüm, numune alımı ve arındırma (dekontaminasyon) yapan uzman personel tarafından verildi.      Yaşadığımız çevrede meydana gelerek insanları etkileyebilecek olan KBRN olaylarına etkin hızlı ve doğru müdahale yöntemlerini öğretmek, amacıyla düzenlenen bu eğitime; üniversite birimlerinde KBRN ile ilgili görevi bulunan veya eğitime katılmak için gönüllü olan 90 personel katıldı.      Eğitim çerçevesinde; kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditler nelerdir ile şüpheli postalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu tehdit içeren olayların gerçekleşmesi halinde yapılması gerekenler ile asla yapılmaması gereken durumlarörnek olaylar ile anlatıldı.Eğitim kapsamında KBRN olaylarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanları, saha ve olay yeri yönetimi becerileri kazandırmak amacı ile detaylı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.   Genel olarak KBRN terimi kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumları ifade etmektedir. KBRN maddelerinden elde edilmiş silahların terör ve sabotaj eylemleri ile kasten ya da endüstriyel üretimde, sağlık sektöründe, laboratuvarlarda ve bilimsel araştırmalarda ürün ya da ara ürün olarak kullanılmaktadır.   

Pamukkale Üniversitesi  (PAÜ)personeline;Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) maddelerinin insan, doğa ya da teknoloji kaynaklı kontrolsüz olarak yayılmasıyla oluşabilecek tehdit ve tehlikelerine karşı bilinç oluşturulması için “KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi” verildi.

 


PAÜPersonel Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim, Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi, Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD); kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlerle ilgili olaylarda ilk müdahale, ölçüm, numune alımı ve arındırma (dekontaminasyon) yapan uzman personel tarafından verildi. 

 

 


Yaşadığımız çevrede meydana gelerek insanları etkileyebilecek olan KBRN olaylarına etkin hızlı ve doğru müdahale yöntemlerini öğretmek, amacıyla düzenlenen bu eğitime; üniversite birimlerinde KBRN ile ilgili görevi bulunan veya eğitime katılmak için gönüllü olan 90 personel katıldı. 

 

 


Eğitim çerçevesinde; kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditler nelerdir ile şüpheli postalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu tehdit içeren olayların gerçekleşmesi halinde yapılması gerekenler ile asla yapılmaması gereken durumlarörnek olaylar ile anlatıldı.Eğitim kapsamında KBRN olaylarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanları, saha ve olay yeri yönetimi becerileri kazandırmak amacı ile detaylı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

 


Genel olarak KBRN terimi kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumları ifade etmektedir. KBRN maddelerinden elde edilmiş silahların terör ve sabotaj eylemleri ile kasten ya da endüstriyel üretimde, sağlık sektöründe, laboratuvarlarda ve bilimsel araştırmalarda ürün ya da ara ürün olarak kullanılmaktadır. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.