PAÜ Personeline Sıfır Atık Yönetim Eğitimi

EĞİTİM 24.12.2019 - 18:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ Personeline Sıfır Atık Yönetim Eğitimi

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilen; atıkların kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüme sokulmasına ilişkin gerekli çalışmalar Pamukkale Üniversitesinde tamamlanarak “Sıfır Atık Yönetimi” uygulaması genelinde yürürlüğe girdi.   Bu kapsamda, Pamukkale Üniversitesi birimlerinde oluşan atıkların kaynağından ayrıştırılıp geçici depolanması amacıyla oluşturulan projede uygulanacak yol haritasıtüm personeli kapsayan bir eğitim programı ile anlatıldı.     17-24 Aralık tarihleri arasında; PAÜ Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesive Tıp Fakültesinin toplantı salonlarında düzenlenen “Sıfır Atık Yönetimi”eğitim programına üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı. “Sıfır Atık Nedir”, “Neden Sıfır Atık” konulu eğitici ve bilgilendirici sunumlar, öğretim üyeleri:Prof. Dr. Cem Gök, Prof. Dr. Gürkan Semiz, Prof. Dr. Hidayet Argun, Doç. Dr. Abdullah Akdoğan, Doç. Dr. Meltem Bilici Başkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mesut Ak tarafındangerçekleştirildi.Eğitimlerde;kurumlarda sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasından, uygulanmasından ve izlenmesinden sorumlu olacak kişilerin seçilmesi, mevcut durumun ve ihtiyaçların belirlenmesi, planlamanın yapılması, ihtiyaçların temini, eğitim ve bilinçlendirme,uygulama,raporlama, izleme, önlem, revizyon konuları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.     Sıfır Atık Uygulaması kapsamında üniversite genelinde gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerle bütün personele; doğa dostu tüketim alışkanlıkları ile atık yönetimi konularında farkındalık kazandırılması hedefleniyor.    

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilen; atıkların kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüme sokulmasına ilişkin gerekli çalışmalar Pamukkale Üniversitesinde tamamlanarak “Sıfır Atık Yönetimi” uygulaması genelinde yürürlüğe girdi.

 

Bu kapsamda, Pamukkale Üniversitesi birimlerinde oluşan atıkların kaynağından ayrıştırılıp geçici depolanması amacıyla oluşturulan projede uygulanacak yol haritasıtüm personeli kapsayan bir eğitim programı ile anlatıldı.

 

 

17-24 Aralık tarihleri arasında; PAÜ Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesive Tıp Fakültesinin toplantı salonlarında düzenlenen “Sıfır Atık Yönetimi”eğitim programına üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı. “Sıfır Atık Nedir”, “Neden Sıfır Atık” konulu eğitici ve bilgilendirici sunumlar, öğretim üyeleri:Prof. Dr. Cem Gök, Prof. Dr. Gürkan Semiz, Prof. Dr. Hidayet Argun, Doç. Dr. Abdullah Akdoğan, Doç. Dr. Meltem Bilici Başkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mesut Ak tarafındangerçekleştirildi.Eğitimlerde;kurumlarda sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasından, uygulanmasından ve izlenmesinden sorumlu olacak kişilerin seçilmesi, mevcut durumun ve ihtiyaçların belirlenmesi, planlamanın yapılması, ihtiyaçların temini, eğitim ve bilinçlendirme,uygulama,raporlama, izleme, önlem, revizyon konuları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

 

 

Sıfır Atık Uygulaması kapsamında üniversite genelinde gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerle bütün personele; doğa dostu tüketim alışkanlıkları ile atık yönetimi konularında farkındalık kazandırılması hedefleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.