PAÜ Tıbbi Mikrobiyoloji AD. Akredite Oldu

SAĞLIK 22.10.2018 - 12:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

PAÜ Tıbbi Mikrobiyoloji AD. Akredite Oldu

PAÜ Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimi akredite edilerek Türkiye’ de Akredite edilen 2. Anabilim Dalı olmaya hak kazandı. 16 Ekim 2018 tarihinde yapılan törenle Akreditasyon Belgesi KLİMUD başkanı Doç. Dr. Berrin ESEN tarafından Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına verildi.   Pamukkale Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 1994 yılından bu yana uzmanlık eğitimi vermektedir. O tarihten  bu yana 25 uzmanlık öğrencisine Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi verilmiştir. İlk günden bu yana Uzmanlık Eğitimi için gerekli standartları uygulamış ve çekirdek eğitim müfredatı yayınlandıktan sonra genişletilmiş eğitim müfredatını, eğitim içi ölçme değerlendirme rehberlerini ve gerekli tüm formları oluşturmuştur. Tıbbi Mikrobiyoloji Ulusal standartları uygulamıştır. Şubat 2018 tarihinde akreditasyon başvurusu yapılmış 29 Haziran 2018 tarihinde akreditasyon ziyareti gerçekleştirilmiş ve bunun sonunda Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi alanında Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmıştır. Şu an Anabilim Dalında Prof. Dr. İlknur Kaleli, Prof. Dr. Melek Demir, Prof. Dr. Çağrı Ergin, Dr. Öğr. Üyesi Ergun Mete, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Şengül görev yapmaktadır.     Prof. Dr. İlknur Kaleli Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalının akredite olmasıyla birlikte tüm uzman kadromuzla hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek çalışmalar için tüm ekibe teşekkür etti.   PAÜ Hastanesi Başhekimi Pro. Dr. İbrahim Türkçüer bu belgenin alınmasında emeği geçen tüm öğretim üyelerine ve çalışanlara teşekkür ederek yeniliklere devam edeceklerini de belirtti.  

PAÜ Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimi akredite edilerek Türkiye’ de Akredite edilen 2. Anabilim Dalı olmaya hak kazandı. 16 Ekim 2018 tarihinde yapılan törenle Akreditasyon Belgesi KLİMUD başkanı Doç. Dr. Berrin ESEN tarafından Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına verildi.

 

Pamukkale Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 1994 yılından bu yana uzmanlık eğitimi vermektedir. O tarihten  bu yana 25 uzmanlık öğrencisine Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi verilmiştir. İlk günden bu yana Uzmanlık Eğitimi için gerekli standartları uygulamış ve çekirdek eğitim müfredatı yayınlandıktan sonra genişletilmiş eğitim müfredatını, eğitim içi ölçme değerlendirme rehberlerini ve gerekli tüm formları oluşturmuştur. Tıbbi Mikrobiyoloji Ulusal standartları uygulamıştır. Şubat 2018 tarihinde akreditasyon başvurusu yapılmış 29 Haziran 2018 tarihinde akreditasyon ziyareti gerçekleştirilmiş ve bunun sonunda Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi alanında Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmıştır. Şu an Anabilim Dalında Prof. Dr. İlknur Kaleli, Prof. Dr. Melek Demir, Prof. Dr. Çağrı Ergin, Dr. Öğr. Üyesi Ergun Mete, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Şengül görev yapmaktadır.

 

 

Prof. Dr. İlknur Kaleli Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalının akredite olmasıyla birlikte tüm uzman kadromuzla hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek çalışmalar için tüm ekibe teşekkür etti.

 

PAÜ Hastanesi Başhekimi Pro. Dr. İbrahim Türkçüer bu belgenin alınmasında emeği geçen tüm öğretim üyelerine ve çalışanlara teşekkür ederek yeniliklere devam edeceklerini de belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.