PAÜ uzaktan eğitim sistemine siber saldırı

EĞİTİM 04.05.2020 - 12:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

PAÜ uzaktan eğitim sistemine siber saldırı

Pamukkale Üniversitesi'nde 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitim de bu sabah yaşanan siber saldırı nedeniyle öğrenciler sisteme giriş yapamadı. 52 bin öğrencinin sisteme girerek uzaktan eğitime katıldığı sisteme yapılan saldırı çözülmeye çalışılıyor.   23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitime geçen Pamukkale Üniversitesi’nde dijital sistem ilk günde 52 bin öğrenci yerine 103 bin kişinin giriş yapması ile çökmüştü. PAÜ Dijital Teknoloji Merkezi OBİS Sistemi ile verilen uzaktan eğitim programı, bu sabah 3 milyonun üzerinde trafiğin gerçekleşmesi ile sisteme girişler yapılamadı.   Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sevgili öğrencilerimiz, sabahtan beri sistemimize siber saldırı var. Ulakbim raporuna göre 3 milyonun üzerinde trafik oluşmuş. Ulakbim ve servis sağlayıcısı çözüm üretmeye çalışıyorlar” dedi.  

Pamukkale Üniversitesi'nde 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitim de bu sabah yaşanan siber saldırı nedeniyle öğrenciler sisteme giriş yapamadı. 52 bin öğrencinin sisteme girerek uzaktan eğitime katıldığı sisteme yapılan saldırı çözülmeye çalışılıyor.

 

23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitime geçen Pamukkale Üniversitesi’nde dijital sistem ilk günde 52 bin öğrenci yerine 103 bin kişinin giriş yapması ile çökmüştü. PAÜ Dijital Teknoloji Merkezi OBİS Sistemi ile verilen uzaktan eğitim programı, bu sabah 3 milyonun üzerinde trafiğin gerçekleşmesi ile sisteme girişler yapılamadı.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sevgili öğrencilerimiz, sabahtan beri sistemimize siber saldırı var. Ulakbim raporuna göre 3 milyonun üzerinde trafik oluşmuş. Ulakbim ve servis sağlayıcısı çözüm üretmeye çalışıyorlar” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.