“Peygamberimizin veda hutbesinde verdiği mesajlar iyi anlaşılmalıdır”

GÜNDEM 11.11.2019 - 12:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

“Peygamberimizin veda hutbesinde verdiği mesajlar iyi anlaşılmalıdır”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Mevlid-i Nebi Haftası  dolayısıyla Candoğan Parkı önüne stant açarak, Denizli halkını ve özellikle de gençleri Peygamber Efendimizin hayatıyla ve veda hutbesiyle buluşturdu.     Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Peygamber Efendimizin hayatı, mücadelesi, veda hutbesindeki verdiği mesajlar günümüz açısından iyi anlaşılmalıdır. Hz Muhammed (S.A.V.)’in sadece yılın bir gününde veya bir haftasında anılmaması gerektiğini belirten Öztürk, Peygamberi hayatın her anında ve alanında anmak gerektiğini söyledi. Mevlid-i Nebi haftasının bölgemize ve ülkemize huzur getirmesini, İslam’dan habersiz olanların İslam’la tanışmasına vesile olmasını diliyoruz.     GENÇLERİMİZE EN İYİ ÖRNEK PEYGAMBER EFENDİMİZ’DİR   Dünyada iyilikten, güzellikten, haktan ve adaletten bahsediyorsak muhatabımız insandır. İnsanın yeryüzü serüveninde gençlik döneminin apayrı bir yeri vardır. Uzun bir yol öncesi heybeye konulacak erzak hazırlığı bu dönemde yapılır. Biz gençlerimizin heybesinde sevgi, kardeşlik, üretmek ve paylaşmak gibi değerlerin olmasını istiyoruz. Heybelerine kin, bencillik, tüketme tutkusu ve mülkiyet hırsı koyanlar kendi cennetleri için dünyayı cehenneme çevirenlerdir. Gençler için en iyi örnekliğin başta Peygamber Efendimiz (sav) olmak üzere peygamberler olduğuna inanıyoruz. Çünkü onlar haktan ve adaletten yana olmak için riskin geçmesini beklemediler, cömert olmak için zengin olmayı beklemediler, insanlarla iletişim kurmak için o insanların kendilerine benzemesini beklemediler.      DERDİMİZ GENÇLİĞİMİZİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÖRNEK AHLAKI İLE TANIŞTIRMAK   15 Aralık Pazar günü Lise düzeyi Peygamber Efendimizin hayatını konu alan Siyer-i Nebi yarışması da düzenleyecek olduklarını belirten Öztürk, Elhamdülillah bu konuda Denizli’mizin il ve ilçelerinden bu yarışmaya başvuru için Lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.      VELİLERİMİZE ÇAĞRIMIZ Bizim buradan velilerimize bir çağrımız var. Peygamberimizin örnek ahlakı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz ve değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. dedi      

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Mevlid-i Nebi Haftası  dolayısıyla Candoğan Parkı önüne stant açarak, Denizli halkını ve özellikle de gençleri Peygamber Efendimizin hayatıyla ve veda hutbesiyle buluşturdu.

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Peygamber Efendimizin hayatı, mücadelesi, veda hutbesindeki verdiği mesajlar günümüz açısından iyi anlaşılmalıdır. Hz Muhammed (S.A.V.)’in sadece yılın bir gününde veya bir haftasında anılmaması gerektiğini belirten Öztürk, Peygamberi hayatın her anında ve alanında anmak gerektiğini söyledi. Mevlid-i Nebi haftasının bölgemize ve ülkemize huzur getirmesini, İslam’dan habersiz olanların İslam’la tanışmasına vesile olmasını diliyoruz.

 

 

GENÇLERİMİZE EN İYİ ÖRNEK PEYGAMBER EFENDİMİZ’DİR

 

Dünyada iyilikten, güzellikten, haktan ve adaletten bahsediyorsak muhatabımız insandır. İnsanın yeryüzü serüveninde gençlik döneminin apayrı bir yeri vardır. Uzun bir yol öncesi heybeye konulacak erzak hazırlığı bu dönemde yapılır. Biz gençlerimizin heybesinde sevgi, kardeşlik, üretmek ve paylaşmak gibi değerlerin olmasını istiyoruz. Heybelerine kin, bencillik, tüketme tutkusu ve mülkiyet hırsı koyanlar kendi cennetleri için dünyayı cehenneme çevirenlerdir. Gençler için en iyi örnekliğin başta Peygamber Efendimiz (sav) olmak üzere peygamberler olduğuna inanıyoruz. Çünkü onlar haktan ve adaletten yana olmak için riskin geçmesini beklemediler, cömert olmak için zengin olmayı beklemediler, insanlarla iletişim kurmak için o insanların kendilerine benzemesini beklemediler. 

 

 

DERDİMİZ GENÇLİĞİMİZİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÖRNEK AHLAKI İLE TANIŞTIRMAK

 

15 Aralık Pazar günü Lise düzeyi Peygamber Efendimizin hayatını konu alan Siyer-i Nebi yarışması da düzenleyecek olduklarını belirten Öztürk, Elhamdülillah bu konuda Denizli’mizin il ve ilçelerinden bu yarışmaya başvuru için Lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

 

 

VELİLERİMİZE ÇAĞRIMIZ

Bizim buradan velilerimize bir çağrımız var. Peygamberimizin örnek ahlakı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz ve değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. dedi

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.