POLİS OLMAK

DİĞER 11.04.2017 - 09:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

POLİS OLMAK

Ne zaman, nerede sorarlarsa sorsunlar kendimi bildim bileli “polis olmak istiyorum” derdim. Dedem kızar, “kız kısmı polis mi olur?” derdi. Düşünüyorum da taaa o zamanlar başlamış engeller hayatımda. Kısmetimde yoktu, benim için böylesi daha hayırlıydı fakat istemeden de olsa yüreği buruk oluyor, yutkunamıyor istediğini ulaşamayınca insan…   İşte tamda burada tıkanıyordu bütün cümleler gibi bütün hayallerim kursağımda… Başaramadım, gücüm kuvvetim yetmedi o üniformayı giyebilmek için ama hiçbir zamanda bu gururum bitmedi… Okul hayatım boyunca törenlerde en önde olup bayrağı omuzlama-taşıma isteğim hep olmuştu fakat benden bir uzun boylu arkadaşlarım omuzlamıştı, fakat bayrağın gölgesinde ki gurur bile bambaşka idi ve bu gurur ölünceye kadar da sürecek, şüphesiz. 10 Kasım, 23 Nisan buna benzer törenlerde çelenk koymaya gittiğimizde polisler çelenk koyarken hep kendimi onların yerine koyup bir başka gururlanırdım, istiklal marşında bir başka kabartırdım göğsümü. Hiç unutmam altı sınıfta idim, trafik ve ilk yardım dersimize ilçemizde görev yapan amirimiz gelirdi içim giderdi o üniformaya ve ders esnasında çalan telsiz sesine, öğretmenimiz telsizin sesini kıssada hep aklımda gözümde o üniforma ve telsizde olurdu başka severdim trafik dersini…  YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Ne zaman, nerede sorarlarsa sorsunlar kendimi bildim bileli “polis olmak istiyorum” derdim. Dedem kızar, “kız kısmı polis mi olur?” derdi. Düşünüyorum da taaa o zamanlar başlamış engeller hayatımda. Kısmetimde yoktu, benim için böylesi daha hayırlıydı fakat istemeden de olsa yüreği buruk oluyor, yutkunamıyor istediğini ulaşamayınca insan…

 

İşte tamda burada tıkanıyordu bütün cümleler gibi bütün hayallerim kursağımda… Başaramadım, gücüm kuvvetim yetmedi o üniformayı giyebilmek için ama hiçbir zamanda bu gururum bitmedi… Okul hayatım boyunca törenlerde en önde olup bayrağı omuzlama-taşıma isteğim hep olmuştu fakat benden bir uzun boylu arkadaşlarım omuzlamıştı, fakat bayrağın gölgesinde ki gurur bile bambaşka idi ve bu gurur ölünceye kadar da sürecek, şüphesiz. 10 Kasım, 23 Nisan buna benzer törenlerde çelenk koymaya gittiğimizde polisler çelenk koyarken hep kendimi onların yerine koyup bir başka gururlanırdım, istiklal marşında bir başka kabartırdım göğsümü. Hiç unutmam altı sınıfta idim, trafik ve ilk yardım dersimize ilçemizde görev yapan amirimiz gelirdi içim giderdi o üniformaya ve ders esnasında çalan telsiz sesine, öğretmenimiz telsizin sesini kıssada hep aklımda gözümde o üniforma ve telsizde olurdu başka severdim trafik dersini… 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.