Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 29 yeni koronavirüs vakası var, toplam sayı 47 oldu

GÜNDEM 17.03.2020 - 08:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 29 yeni koronavirüs vakası var, toplam sayı 47 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki toplam koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Bugün 29 yeni koronavirüs tanısının konduğunu bildire Bakan Koca, toplam hasta sayısının 47 olduğunu açıkladı. Bakan Koca, son 29 vakanın tamamının doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı olduğunu, 3’ünün ise Umreden döndüğünü açıkladı.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.     Son birkaç buluşmada bugünü öngörmüşçesine bir beyanda bulunduğunu ifade eden Koca, koronavirüs tehlikesine karşı verilen mücadelede en güçlü ortaklardan birinin medya mensupları olduğunu belirtti.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sağduyulu olmalıyız, akılla hareket etmeliyiz.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Sağduyulu olmalıyız, akılla hareket etmeliyiz. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız' dedi.   Toplam vaka 47 oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 29 yeni tanının konduğunu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu açıkladı. Bakan Koca, son 29 vakanın tamamının doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı, 3’ünün ise Umreden döndüğünü açıkladı.   Dezenformasyonun karşı karşıya oldukları ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:   "Güçlük, sosyal medyanın sorumluluktan uzak unsurlarıyla ilgilidir. Bugün yaşadığımız örnek dikkat çekiciydi. Sabah sahte bir 'belge' üretilip yayıldı. Kamuoyuna 'gizli' diye sunuldu. Amacı güven kaybına yol açmaktı. Tümüyle uydurmaydı. Ciddi haber organlarının bu gibi sahteliklere itibar etmesi söz konusu değildir. Halkımızdan haber kaynakları konusunda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Paniği amaçlayan yalan haberlerle mücadele, virüsle mücadelenin bir parçasıdır."   Bakan Koca, salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden birinin panik olduğuna dikkati çekerek, "Panik, duygusaldır, akla uygun değildir. Panik, toplumu kaçınacağı riske iter. Sağduyulu olmalıyız. Duyguyla değil, akılla hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız, tedbir ve panik birbirinin zıddıdır. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeyecek, normal hayatlarımıza döneceğiz." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki toplam koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Bugün 29 yeni koronavirüs tanısının konduğunu bildire Bakan Koca, toplam hasta sayısının 47 olduğunu açıkladı. Bakan Koca, son 29 vakanın tamamının doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı olduğunu, 3’ünün ise Umreden döndüğünü açıkladı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

Son birkaç buluşmada bugünü öngörmüşçesine bir beyanda bulunduğunu ifade eden Koca, koronavirüs tehlikesine karşı verilen mücadelede en güçlü ortaklardan birinin medya mensupları olduğunu belirtti.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sağduyulu olmalıyız, akılla hareket etmeliyiz.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Sağduyulu olmalıyız, akılla hareket etmeliyiz. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeden normal hayatlarımıza dönmüş olacağız' dedi.

 

Toplam vaka 47 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 29 yeni tanının konduğunu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu açıkladı. Bakan Koca, son 29 vakanın tamamının doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı, 3’ünün ise Umreden döndüğünü açıkladı.

 

Dezenformasyonun karşı karşıya oldukları ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

 

"Güçlük, sosyal medyanın sorumluluktan uzak unsurlarıyla ilgilidir. Bugün yaşadığımız örnek dikkat çekiciydi. Sabah sahte bir 'belge' üretilip yayıldı. Kamuoyuna 'gizli' diye sunuldu. Amacı güven kaybına yol açmaktı. Tümüyle uydurmaydı. Ciddi haber organlarının bu gibi sahteliklere itibar etmesi söz konusu değildir. Halkımızdan haber kaynakları konusunda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Paniği amaçlayan yalan haberlerle mücadele, virüsle mücadelenin bir parçasıdır."

 

Bakan Koca, salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden birinin panik olduğuna dikkati çekerek, "Panik, duygusaldır, akla uygun değildir. Panik, toplumu kaçınacağı riske iter. Sağduyulu olmalıyız. Duyguyla değil, akılla hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız, tedbir ve panik birbirinin zıddıdır. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeyecek, normal hayatlarımıza döneceğiz." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.