Şahin Tin’den Depremzedelere Müjde!

GÜNDEM 29.11.2019 - 09:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Şahin Tin’den Depremzedelere Müjde!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam, Çardak ve Bozkurt’ta depremden zarar gören vatandaşlara, DASK yükümlülüğü ve hasar gören ya da yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği hakkı veren yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini açıkladı. Şahin Tin, “Bu yasal düzenlemeden sonra umarım iktidarın depremzedeleri sahipsiz bıraktığı iddiasını ortaya atanlar, deprem gibi bir afeti siyasete malzeme yapanlar özür dileme erdemini de gösterirler” dedi.     AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli’nin Acıpayam, Çardak ve Bozkurt ilçelerindeki depremlerde zarar gören vatandaşların mağduriyetini giderecek önemli bir düzenlemenin yapıldığını açıkladı.   “HAK SAHİPLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ”   Kanun teklifinin 14. Maddesinin yasalaşmasıyla Acıpayam, Çardak ve Bozkurt dahil son dönemde yaşanan depremler sonucu ortaya çıkan ve birçok vatandaşı mağdur durumda bırakan hak sahipliği sorununu çözdüklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kanunlaşan 14. Madde ile 1959 tarihli 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlere, Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’un geçici 26’ncı maddesinin birinci fıkrasına eklenen düzenleme ile Denizli’mizin 3 ilçesindeki vatandaşların mağduriyeti ortadan kaldırılmış oluyor. Artık bu ilçelerimiz yapılan bu düzenlemeyle DASK yükümlülüğü ve hasar gören ya da yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği hakkını elde ediyorlar. Memleketimizin çözüm bekleyen bir sorununu daha çözmenin huzurunu yaşıyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.   “ÖZÜR DİLEME ERDEMİ GÖSTERSİNLER!”   Deprem bölgelerinde muhalefetin iktidarın depremzedenin sorunlarına duyarsız kaldığına, mağdur vatandaşların sahipsiz bırakıldığına yönelik siyasetinin de bu kanunla iflas ettiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Bu yasal düzenlemeden sonra umarım iktidarın depremzedeleri sahipsiz bıraktığı iddiasını ortaya atanlar, deprem gibi bir afeti siyasete malzeme yapanlar özür dileme erdemini de gösterirler. Muhalefetimizin artık, vatandaşın afet mağduriyeti üzerinden siyaset yapmak yerine, bu memleket için güzel projeler üretmekle, yapılanı eleştirmek yerine bir şeyler yapmaya çalışmakla meşgul olmalarının ülkemiz için daha hayırlı sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam, Çardak ve Bozkurt’ta depremden zarar gören vatandaşlara, DASK yükümlülüğü ve hasar gören ya da yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği hakkı veren yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini açıkladı. Şahin Tin, “Bu yasal düzenlemeden sonra umarım iktidarın depremzedeleri sahipsiz bıraktığı iddiasını ortaya atanlar, deprem gibi bir afeti siyasete malzeme yapanlar özür dileme erdemini de gösterirler” dedi.

 

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli’nin Acıpayam, Çardak ve Bozkurt ilçelerindeki depremlerde zarar gören vatandaşların mağduriyetini giderecek önemli bir düzenlemenin yapıldığını açıkladı.

 

“HAK SAHİPLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

 

Kanun teklifinin 14. Maddesinin yasalaşmasıyla Acıpayam, Çardak ve Bozkurt dahil son dönemde yaşanan depremler sonucu ortaya çıkan ve birçok vatandaşı mağdur durumda bırakan hak sahipliği sorununu çözdüklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kanunlaşan 14. Madde ile 1959 tarihli 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlere, Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’un geçici 26’ncı maddesinin birinci fıkrasına eklenen düzenleme ile Denizli’mizin 3 ilçesindeki vatandaşların mağduriyeti ortadan kaldırılmış oluyor. Artık bu ilçelerimiz yapılan bu düzenlemeyle DASK yükümlülüğü ve hasar gören ya da yıkılan binanın kendi arsasında olmasına bakılmaksızın hak sahipliği hakkını elde ediyorlar. Memleketimizin çözüm bekleyen bir sorununu daha çözmenin huzurunu yaşıyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

 

“ÖZÜR DİLEME ERDEMİ GÖSTERSİNLER!”

 

Deprem bölgelerinde muhalefetin iktidarın depremzedenin sorunlarına duyarsız kaldığına, mağdur vatandaşların sahipsiz bırakıldığına yönelik siyasetinin de bu kanunla iflas ettiğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Bu yasal düzenlemeden sonra umarım iktidarın depremzedeleri sahipsiz bıraktığı iddiasını ortaya atanlar, deprem gibi bir afeti siyasete malzeme yapanlar özür dileme erdemini de gösterirler. Muhalefetimizin artık, vatandaşın afet mağduriyeti üzerinden siyaset yapmak yerine, bu memleket için güzel projeler üretmekle, yapılanı eleştirmek yerine bir şeyler yapmaya çalışmakla meşgul olmalarının ülkemiz için daha hayırlı sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.