Sanat her eve girsin diye, yağlı boya hediyelik tablolar yapıyor

SANAT 14.02.2018 - 15:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sanat her eve girsin diye, yağlı boya hediyelik tablolar yapıyor

Denizlili ressam Aysun Döner, 19 yıldır resim çiziyor. Bugüne kadar 3 kişisel, 27 karma sergide eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Aysun Döner, 5 yıldan bu yana da ‘sanat her eve girsin’ diyerek hediyelik resimler çiziyor.   Resimlerini yağlı boya, karakalem, akrilik, pastel boya ve ekspersyaist (dışa vurumcu) tarzlarında yaptığını anlatan Aysun Döner, hediyelik tablo siparişi vermek isteyenlerin en çok manzara ve doğa resimleri istediğini belirtti.   2004 yılında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Resim Bölümünden mezun olduğunu, 19 yıldan bu yana da sürekli resim yaptığını ifade eden ressam Aysun Döner, “Resim yapmayı özellikle de doğa resimleri çizmeyi çok seviyorum. Yaptığım eserlerimle kişisel ve karma sergilere de katıldım. Denizli’de sanatın her eve girmesi, resimle kent sakinlerinin buluşması için 5 yıl önce hediyelik tablolar hazırlamaya başladım. Evlere, işyerlerine ziyarete gitmek isteyenler önceden bana sipariş veriyorlar. Ziyarete giderken çikolata, çiçek götürmek yerine benim yağlı boya, karakalem, akrilik, pastel boya ile yaptığım 35- 50, 50-70 ebatlarındaki eserlerimi götürüyorlar. Sanata v sanatçıya önem verenlerin en çok tercih ettiği hediyelik tablo yapımını Denizli’de benden başka yapanda yok. Yaptığım resimleri de doğa fotoğrafçılarının eserlerinden esinlenerek yapıyorum. Bir tabloyu hazırlamam bir hafta ile 10 gün arasında sürüyor” dedi. Öğrencilerde yetiştiriyor Denizli’de resme meraklı miniklere ve yetişkinlere eğitim vermek için bir yıl önce ‘AYS Sanat Atölyesi’ni de kurduğunu anlatan ressam Aysun Döner, 6-15 yaş arasında 20, 20-70 yaş arasındaki 10 yetişkine de resim eğitimi verdiğini söyledi. Ressamlarında yeteneklerinin kaybolmaması için sürekli bir şeyler çizmesi gerektiğine dikkat çeken Döner, “Kurduğum atölyede kursiyerlerle birlikte bende çizimler ve resimler yapıyorum. Bir taraftan onları eğitirken, diğer taraftan da kendimi geliştiriyorum. Kursiyerlerimizle birlikte yeni eserleri ortaya çıkarttıkça çok mutlu oluyorum. Atölye olarak haziran ayında Turan Bahadır Sergi Salonu’nda ilk kursiyer sergimizi açacağız. 70-80 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergimizin büyük ilgi görmesini bekliyorum” dedi.  

Denizlili ressam Aysun Döner, 19 yıldır resim çiziyor. Bugüne kadar 3 kişisel, 27 karma sergide eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Aysun Döner, 5 yıldan bu yana da ‘sanat her eve girsin’ diyerek hediyelik resimler çiziyor.

 

Resimlerini yağlı boya, karakalem, akrilik, pastel boya ve ekspersyaist (dışa vurumcu) tarzlarında yaptığını anlatan Aysun Döner, hediyelik tablo siparişi vermek isteyenlerin en çok manzara ve doğa resimleri istediğini belirtti.

 

2004 yılında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Resim Bölümünden mezun olduğunu, 19 yıldan bu yana da sürekli resim yaptığını ifade eden ressam Aysun Döner, “Resim yapmayı özellikle de doğa resimleri çizmeyi çok seviyorum. Yaptığım eserlerimle kişisel ve karma sergilere de katıldım. Denizli’de sanatın her eve girmesi, resimle kent sakinlerinin buluşması için 5 yıl önce hediyelik tablolar hazırlamaya başladım. Evlere, işyerlerine ziyarete gitmek isteyenler önceden bana sipariş veriyorlar. Ziyarete giderken çikolata, çiçek götürmek yerine benim yağlı boya, karakalem, akrilik, pastel boya ile yaptığım 35- 50, 50-70 ebatlarındaki eserlerimi götürüyorlar. Sanata v sanatçıya önem verenlerin en çok tercih ettiği hediyelik tablo yapımını Denizli’de benden başka yapanda yok. Yaptığım resimleri de doğa fotoğrafçılarının eserlerinden esinlenerek yapıyorum. Bir tabloyu hazırlamam bir hafta ile 10 gün arasında sürüyor” dedi. Öğrencilerde yetiştiriyor Denizli’de resme meraklı miniklere ve yetişkinlere eğitim vermek için bir yıl önce ‘AYS Sanat Atölyesi’ni de kurduğunu anlatan ressam Aysun Döner, 6-15 yaş arasında 20, 20-70 yaş arasındaki 10 yetişkine de resim eğitimi verdiğini söyledi. Ressamlarında yeteneklerinin kaybolmaması için sürekli bir şeyler çizmesi gerektiğine dikkat çeken Döner, “Kurduğum atölyede kursiyerlerle birlikte bende çizimler ve resimler yapıyorum. Bir taraftan onları eğitirken, diğer taraftan da kendimi geliştiriyorum. Kursiyerlerimizle birlikte yeni eserleri ortaya çıkarttıkça çok mutlu oluyorum. Atölye olarak haziran ayında Turan Bahadır Sergi Salonu’nda ilk kursiyer sergimizi açacağız. 70-80 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergimizin büyük ilgi görmesini bekliyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.