Sanayicinin Çağrısı Yanıt Buldu, Kömür Tahsisleri Gerçekleşti

EKONOMİ 19.02.2019 - 09:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Sanayicinin Çağrısı Yanıt Buldu, Kömür Tahsisleri Gerçekleşti

Denizli Sanayi Odası’nın Ocak ayı meclis toplantısında dile getirilen sanayicilerin Ege Linyit İşletmesi’nden yapılan kömür temini sırasında yaşadığı sorunlar çözüme kavuştu.   Denizli sanayisinde tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektörde üretim sürecinin önemli bir girdisini oluşturan kömürün tahsisi ile ilgili problem yaşayan Denizli sanayicisi, konuyu DSO meclisinde gündeme getirmişti. Her sene sanayiciler, kapasite kullanım oranlarına uygun olarak Ege Linyit İşletmeleri’nden kömür talebinde bulunuyorlar. Talep ettikleri tutarların çok aşağısında tahsis alan sanayiciler, senelerdir bu rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Bu sene özellikle elektrik ve doğalgaz zamlarının işveren üzerinde ciddi maliyetler doğuracak şekilde artması sonucu kömür talebi artmış ve sanayicilere yapılan kömür tahsislerinin taleplerin çok altında kalması, üretim kanadında sorunlara neden olmuştu. Taleplerinin çok altında kömür tahsis edilen sanayiciler, bu tahsisleri de tam olarak alamadıklarından şikayet etmiş ve konu DSO meclisinde dile getirilmişti.   Konuyla ilgili görevlendirilen Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizlili sanayicilerin tahsis edilen miktarların tamamını alacaklarını müjdeledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kasapoğlu, “Kömür tahsis konusu geçen sene ve önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Denizli Sanayi Odası’nın gündemindeydi. Ne yazık ki Türkiye Kömür İşletmelerinin üretimi, biz sanayicilerin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak. Bu nedenle sanayici kömür ihtiyacını dışarıdan sağlamaya çalışıyor ki bunun için de 2,5 kata yakın bedeller ödüyor. Bu nedenle biz sanayiciler olarak bu tahsisler yapılırken sanayicilere öncelik verilmesini istiyoruz. Kendisi de aslen sanayici olan Milletvekilimiz Şahin TİN, geçen sene olduğu gibi bu sene de konuyla ilgilendi ve sanayicimize kömür tahsisini sağladı. Özellikle tekstil sektörü temsilcileri olarak kendisine teşekkürü borç biliriz.” dedi.

Denizli Sanayi Odası’nın Ocak ayı meclis toplantısında dile getirilen sanayicilerin Ege Linyit İşletmesi’nden yapılan kömür temini sırasında yaşadığı sorunlar çözüme kavuştu.

 

Denizli sanayisinde tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektörde üretim sürecinin önemli bir girdisini oluşturan kömürün tahsisi ile ilgili problem yaşayan Denizli sanayicisi, konuyu DSO meclisinde gündeme getirmişti. Her sene sanayiciler, kapasite kullanım oranlarına uygun olarak Ege Linyit İşletmeleri’nden kömür talebinde bulunuyorlar. Talep ettikleri tutarların çok aşağısında tahsis alan sanayiciler, senelerdir bu rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Bu sene özellikle elektrik ve doğalgaz zamlarının işveren üzerinde ciddi maliyetler doğuracak şekilde artması sonucu kömür talebi artmış ve sanayicilere yapılan kömür tahsislerinin taleplerin çok altında kalması, üretim kanadında sorunlara neden olmuştu. Taleplerinin çok altında kömür tahsis edilen sanayiciler, bu tahsisleri de tam olarak alamadıklarından şikayet etmiş ve konu DSO meclisinde dile getirilmişti.

 

Konuyla ilgili görevlendirilen Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizlili sanayicilerin tahsis edilen miktarların tamamını alacaklarını müjdeledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kasapoğlu, “Kömür tahsis konusu geçen sene ve önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Denizli Sanayi Odası’nın gündemindeydi. Ne yazık ki Türkiye Kömür İşletmelerinin üretimi, biz sanayicilerin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak. Bu nedenle sanayici kömür ihtiyacını dışarıdan sağlamaya çalışıyor ki bunun için de 2,5 kata yakın bedeller ödüyor. Bu nedenle biz sanayiciler olarak bu tahsisler yapılırken sanayicilere öncelik verilmesini istiyoruz. Kendisi de aslen sanayici olan Milletvekilimiz Şahin TİN, geçen sene olduğu gibi bu sene de konuyla ilgilendi ve sanayicimize kömür tahsisini sağladı. Özellikle tekstil sektörü temsilcileri olarak kendisine teşekkürü borç biliriz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.