Sarayköy’de bir koyun tek batında 4 kuzu doğurdu

DENİZLİ (AA) - Anadolu Ajansı | 20.10.2020 - 15:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sarayköy’de bir koyun tek batında 4 kuzu doğurdu

  Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bir üreticiye ait koyun, tek batında 4 kuzu doğurdu. Tepeköy Mahallesi'nde ikamet eden Halil Güldal'a ait ağıldaki gebe koyundan biri, tek batında 3'ü erkek biri dişi olmak üzere 4 kuzu yavruladı. Güldal, AA muhabirine, ailesiyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını belirtti.    Koyunlarından birinin ilk kez tek batında dördüz doğum yaptığını anlatan Güldal, "Çok mutluyuz. Onlara özel sıcak bir bölüm hazırladık. Bir süre bu bölmede yavrularıyla birlikte rahat edecek. Daha sonra diğer koyunların arasına katılacak." diye konuştu.   Kuzuların dördünün de sağlıklı olduğunu aktaran Güldal, bu yılın bereketli geçtiğini sözlerine ekledi.

 

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bir üreticiye ait koyun, tek batında 4 kuzu doğurdu.

Tepeköy Mahallesi'nde ikamet eden Halil Güldal'a ait ağıldaki gebe koyundan biri, tek batında 3'ü erkek biri dişi olmak üzere 4 kuzu yavruladı. Güldal, AA muhabirine, ailesiyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını belirtti. 

 

Koyunlarından birinin ilk kez tek batında dördüz doğum yaptığını anlatan Güldal, "Çok mutluyuz. Onlara özel sıcak bir bölüm hazırladık. Bir süre bu bölmede yavrularıyla birlikte rahat edecek. Daha sonra diğer koyunların arasına katılacak." diye konuştu.

 

Kuzuların dördünün de sağlıklı olduğunu aktaran Güldal, bu yılın bereketli geçtiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.