Senden İhracatçı Olur Projesi Çal’da Anlatıldı

EKONOMİ 18.12.2019 - 15:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Senden İhracatçı Olur Projesi Çal’da Anlatıldı

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) geçen yıl uygulamaya koyduğu  "Senden İhracatçı Olur" Projesi kapsamında Çal ilçesinde toplantı yapıldı.   Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “İhracat için düğmeye basıldı. İlk ihracat Çin’e yapılacak” derken, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, “Başta şarap olmak üzere büyük bir potansiyel olan Çal, dünya pazarlarında yer bulmalı. Başkan Fethi Akcan ihracat için gayret sarf ediyor. Bu kıvılcım ateş haline gelmelidir” diye konuştu.   DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DENİB Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu ile birlikte Denizli’nin Çal ilçesine gelerek ilk önce Belediye Başkanı Fethi Akcan ile makamında görüştü. Ardından DENİB uzmanları, “Senden ihracatçı olur” projesi kapsamında sunumlarını yaptılar.     “POTANSİYEL İHRACATÇIYA KOÇLUK YAPIYORUZ” Henüz hiç ihracat yapmamış veya daha önce ihracat yapmış fakat süreklilik sağlayamamış olan firmalara büyük kolaylık sağlamak için uygulanan proje hakkında bilgi veren Memişoğlu, “İhracat konusunda farkındalık kazandırmayı, yeni ihracatçıların çıkmasını hedefliyoruz. İhracatımız, yeni ihracatçıların ortaya çıkması ve mevcut ihracatçıların daha çok satış yapmasıyla artar. Dış pazarda müşteri bulma teknikleri, zaman yönetimi, ihracat evraklarının hazırlanması gibi konularda eğitimler veriyoruz. Denizli’nin ilçelerinde görüştüğümüz kurumların temsilcilerine DENİB merkezinde ayrı bir eğitim daha vereceğiz. Kısacası, potansiyel ihracatçılarımıza koçluk yapıyoruz. Çal’da ihracat ile ilgili belediye kıvılcım yakmış. Bu kıvılcım ateşe dönüşmeli. Başta şarap olmak üzere bu güzel topraklarda ihracat potansiyeli var. Çal, dünya pazarlarında kendine yer bulmalıdır. Bir ihracatçı olarak katkılarından dolayı Belediye Başkanı Fethi Akcan ile ekibini kutluyorum” dedi.     ÇAL, 1 MİLYON DOLAR İLE START VERİYOR Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, tarım, turizm ve ihracat konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalardın semeresini almaya başlayacaklarını söyledi. Akcan, “Çinli heyetleri bir süre ince misafir ettik. Tüm görüşmeler, anlaşmalar tamamlandı. 2020 yılında Çin’e ilk etapta 1 milyon dolarlık şarap ihracatı gerçekleştireceğiz. Tarımsal ürünler ile şarap ihracatı için yapılacak her türlü çalışmaya katkı vermeye hazırız” diye konuştu.  

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) geçen yıl uygulamaya koyduğu  "Senden İhracatçı Olur" Projesi kapsamında Çal ilçesinde toplantı yapıldı.

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “İhracat için düğmeye basıldı. İlk ihracat Çin’e yapılacak” derken, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, “Başta şarap olmak üzere büyük bir potansiyel olan Çal, dünya pazarlarında yer bulmalı. Başkan Fethi Akcan ihracat için gayret sarf ediyor. Bu kıvılcım ateş haline gelmelidir” diye konuştu.

 

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DENİB Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu ile birlikte Denizli’nin Çal ilçesine gelerek ilk önce Belediye Başkanı Fethi Akcan ile makamında görüştü. Ardından DENİB uzmanları, “Senden ihracatçı olur” projesi kapsamında sunumlarını yaptılar.

 

 

“POTANSİYEL İHRACATÇIYA KOÇLUK YAPIYORUZ”

Henüz hiç ihracat yapmamış veya daha önce ihracat yapmış fakat süreklilik sağlayamamış olan firmalara büyük kolaylık sağlamak için uygulanan proje hakkında bilgi veren Memişoğlu, “İhracat konusunda farkındalık kazandırmayı, yeni ihracatçıların çıkmasını hedefliyoruz. İhracatımız, yeni ihracatçıların ortaya çıkması ve mevcut ihracatçıların daha çok satış yapmasıyla artar. Dış pazarda müşteri bulma teknikleri, zaman yönetimi, ihracat evraklarının hazırlanması gibi konularda eğitimler veriyoruz. Denizli’nin ilçelerinde görüştüğümüz kurumların temsilcilerine DENİB merkezinde ayrı bir eğitim daha vereceğiz. Kısacası, potansiyel ihracatçılarımıza koçluk yapıyoruz. Çal’da ihracat ile ilgili belediye kıvılcım yakmış. Bu kıvılcım ateşe dönüşmeli. Başta şarap olmak üzere bu güzel topraklarda ihracat potansiyeli var. Çal, dünya pazarlarında kendine yer bulmalıdır. Bir ihracatçı olarak katkılarından dolayı Belediye Başkanı Fethi Akcan ile ekibini kutluyorum” dedi.

 

 

ÇAL, 1 MİLYON DOLAR İLE START VERİYOR

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, tarım, turizm ve ihracat konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalardın semeresini almaya başlayacaklarını söyledi. Akcan, “Çinli heyetleri bir süre ince misafir ettik. Tüm görüşmeler, anlaşmalar tamamlandı. 2020 yılında Çin’e ilk etapta 1 milyon dolarlık şarap ihracatı gerçekleştireceğiz. Tarımsal ürünler ile şarap ihracatı için yapılacak her türlü çalışmaya katkı vermeye hazırız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.